Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Eerste competitie-wedstrijd voor SVO Sneek VR1

22 September was het dan zover, na een rommelige voorbereiding (helaas nog geen vaste trainer), de eerste competitiewedstrijd van de nieuwgevormde vereniging SVO Sneek. SVO Sneek is een samenwerkingsorganisatie van de vrouwen van Sneek Wit Zwart en de vrouwen van ONS Sneek. Bijzonder tijdens dit duel was het spelen van dames van SWZ en ONS in 1 team! In verband met een aantal afwezigen bij SVO 1 (oud ONS) moest er een beroep worden gedaan op een aantal dames van SVO 2 (oud SWZ). Sharon Huitema, Esther Kuperus en Miriam Vossenberg (keepster) werden bereid gevonden om mee te doen tegen VV De Weide Vr1.

Trainer Marco Vlap stuurde de volgende dames de wei in:

Sabin de Wit, Floor Kram, Jildou Sweering, Lavina Tassebojof, Femme van Solt, Si Shut Hau, Yvonne Dijkstra, Tessa Grashuis, Sinne Oostenveld, Linda Dijkstra en Femmy Nagelhout

Wissels: Amarins Tjalsma, Sharon Huitema, Esther Kuperus en Miriam Vossenberg

Afwezig: Laura Koen, Emma Louws, Gea Kaspersma en Danielle Bosma

Daarnaast was onze vaste grensrechter Cor Overwijk ook weer aanwezig en was onze leider Robert van der Meulen teruggekeerd van een vakantie.

Helaas werd het al vrij vlot in de eerste helft 0-1. Een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied werd laag binnen geschoten achter keepster Sabin. Halverwege de eerste helft viel de 1-1! Si Shut kwam goed door en kwam 1 op 1 te staan met de keepster van De Weide en dit rondde ze feilloos af. Er lag veel ruimte achter de verdediging, daarom werd geprobeerd de ballen over de verdediging van De Weide te schoppen. Dit lukte vaak, echter vlagde de grensrechter van de tegenpartij wel erg vaak voor buitenspel tot grote woede van SVO. Vlak voor rust werd tegen de verhouding in een voorzet van De Weide knap binnengeschoten waardoor we met een slecht gevoel de rust in gingen. In de rust werd het een en ander omgezet en Amarins kwam erbij op het middenveld. Ondanks deze aanpassing liet SVO het helemaal zitten, vrij vlot achter elkaar vielen 3 doelpunten en dit was tevens de eindstand: 5-1.

Toch kunnen we ook positieve dingen uit deze wedstrijd halen. Sharon kwam in de 60e minuut in het veld voor Femmy. Haar debuut in een ONS shirt! Dit deed zij zeker niet onverdienstelijk, met een paar goede acties stichtte ze veel gevaar voor het doel van De Weide.

SVO2

Het debuut van Sharon Huitema

Ook Esther viel goed in, zij kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Tessa.

Op het middenveld streed zij voor elke meter maar helaas kon zij niet voorkomen dat SVO Sneek in haar eerste competitiewedstrijd ruim verloor.

SVO1

Het debuut van Esther Kuperus

Over 100 jaar zal gelukkig niemand meer spreken over de uitslag, iedereen zal het hebben over die prachtige zomerdag waarop de eerste competitiewedstrijd van SVO Sneek werd gespeeld. Het begin van een mooie samenwerking!

 

Delen