Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek VR1 mag weer los!!

ONS Boso Sneek Vr1 mag weer de wei in. 

Na alle vorst en sneeuw perikelen kan het team van trainer Rudy Mann en leider Robert van der Meulen de wei weer betreden. De vrouwen ut Snits mogen aantreden tegen Vitesse ’63 uit Koekange. Voor de aardrijkskundigen onder ons: Koekange ligt tussen Meppel en Hoogeveen in. Vitesse`63 staat onder leiding van trainer Marco de Jonge en leidster Gea Waninge.

Een mooi teambuilding weekend in Gouda als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen in de 1ste klasse B van het vrouwen amateurvoetbal moet een mooie stap zijn naar de tweede helft van de competitie voor de vrouwen van ONS Boso Sneek. Resulterend in de sportieve opdracht van het seizoen: lijfsbehoud. Dat zou een fantastisch resultaat weer zijn op het 4de vrouwelijk voetbal niveau van Nederland. Hoewel de 2de helft van de competitie wel met enige vertraging begint gezien vorig weekend de uitwedstrijd tegen de Weide afgelast werd. Koningwinter liet zich weer eens duidelijk zien. Die wedstrijd staat nu op de kalender op zaterdag 4 Maart.

Een start van de 2de helft competitie die begon met de mededeling dat aan het eind van dit seizoen Rudy Mann stopt als trainer van ONS Vrouwen 1. De clubcoryfee heeft dan vier jaar lang de vrouwen onder zijn hoede gehad. Zeer verdienstelijk want alle vier de jaren werd de doelstelling van klasse behoud gehaald. Hoogtepunten in 2014 de noordelijke KNVB beker en in het seizoen 2014 – 2015 promotiewedstrijden spelen tegen Ter Leede Vr 2. Helaas was die ploeg een maatje te groot voor een promotie naar de hoofdklasse.

Vitesse`63 doet het als nieuwkomer niet eens zo verkeerd in de competitie. Ze staan 6de met 20 punten uit 13 wedstrijden. 2 plekjes boven onze oranje vrouwen die er 15 uit 13 hebben. Belangrijk dat de punten in Sneek blijven dat mag wel duidelijk zijn. Vooral als je de aansluiting wil blijven houden bij de middenmoot. Wat dat betreft staat de ploeg nog aan de goed kant van degradatie/nacompetitie zorgen. Dat zouden we als club ook graag zo houden.

Vitesse heeft niet echt een goalgetter in de gelederen. Dionne Keizer (6) en Tine van Noord (5) zijn goed voor de helft van doelpuntenproductie. ONS stelt daar met Daisy Andringa 6 doelpunten tegenover. Daisy die in de winter een mooi interview heeft gegeven voor het huis aan huis blad Sneeker Nieuwsblad.  (http://www.sneekernieuwsblad.nl/sport/49585/daisy-andringa-bekerwinnares/ ) Een voetbalminnende vrouw van 21 lentes die naast alle voetbal uren in de week, want naast veld voetbal is Daisy ook zeer succesvol in het zaalvoetbal, nog een studie ernaast doet.

Mooi is te zien dat jonge talenten als Femme van Solt en Tessa Grashuis goed door het team zijn opgevangen en zich ontwikkelen dit seizoen. ONS Boso Sneek bied die kans op groei van jonge voetbalsters omdat we door selecteren en zo vrouwen laten voetballen op het niveau waar men zich het beste kan ontwikkelen. Zo bieden we elke individu een kans om hogerop te komen. Een mooie sportieve uitdaging die het vrouwen voetbal bij ONS Boso Sneek kan bieden. ONS Boso Sneek Vr2 onder leiding van trainer Arie Bosgraaf en Leider Jeroen van der Bij proberen het kampioenschap binnen te halen in de 4de klasse om verder aansluiting te vinden bij het 1ste team. ONS Vr 2 is een team mix van ervaren voetbalsters met jonge talenten in ontwikkeling. De ploeg is in felle strijd gewikkeld met SDS Vr1. Een mooie affiche als voorwedstrijd op ons hoofdveld voor het 1ste vrouwen team. Edoch SDS Vr1 kon helaas geen representatief team op de been krijgen dat die vlieger niet opgaat.

Het vrouwen en meiden voetbal bij ONS Boso Sneek is zich goed aan het ontwikkelen. Ook bij de meiden is men succes vol. De MO-11 is voor de 2de keer in haar 2 jarig bestaan kampioen geworden. Een huzaren stuk van deze jonge talenten. Heb je belangstelling mail gerust naar klaasuil@onsbososneek.nl voor een plan van aanpak of kijk voor informatie op de vernieuwde website www.onsbososneek.nl

 

Door Klaas Uil

Delen