Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek Vr1- Vitesse’63 Vr1

18-02-2017 ONS Boso Sneek Vr1 – Vitesse’63 Vr1

Eindelijk weer competitie .
Vorige week stond dat al op het programma maar koning winter gaf dames 1 nog een weekje rust.  De voorbereiding naar de tweede helft was dus niet ideaal en de soccersquash/ sportschool maar in om toch bezig te blijven.
Tijdens het trainingskamp in Gouda hebben we tegen Jodan Boys kunnen oefenen dus gelukkig toch al een wedstrijd in de benen en ook nog eens een prima pot gespeeld. Blijkbaar functioneren de dames beter als er weinig getraind en nog minder geslapen word 😉  .
Nu naar de wedstrijd.
De heen wedstrijd werd verloren met 4-2 waar het ook 8-2 had kunnen zijn . Snelle spitsen een sterk middenveld en routine achterin zorgt ervoor dat Vitesse na 5 speelronden bovenaan staat en terrecht.
De machine van Vitesse hapert wel zo nu en dan dus aan de Oranje dames vandaag de taak om stiekum (bonus) puntjes weg te snoepen. Het begin van de wedstrijd is rommelig aan beide kanten, bij de tegenstander is er iets meer rust achterin waardoor er toch geprobeerd word om op te bouwen maar verdedigend stond O.N.S als een huis en iedere poging om spitsen te bereiken werd al onderbroken op het middenveld en zou de bal toch iets verder het veld in komen had 1 van de 4 achtersten van Oranje de bal al onderschept voor er een spits in de buurt kon komen.
Zo af en toe krijgen we wat meer ruimte voorin en na een paar blinde ballen naar voren komt ie zo een paar keer goed bij Linda in de voeten die er vandaag telkens wat goeds meedeed. Loopakties van Daisy en Tessa daaromheen en zo ineens staat Tessa alleen voor de keeper, alsof het de gewoonste zaak is tikt ze de bal lafjes langs de keeper in de goal. 1-0 , niet helemaal onterrecht maar het was eigenlijks pas de 1ste keer in de buurt van de keepster van Vitesse. Een dikke dreun voor de gasten die er even van af waren en Sneek zou hier misschien wel wat meer uit kunnen halen. Qua spel werd het niet veel beter op dat moment maar het evenwicht van de wedstrijd kantelde wel een stuk onze kant op. Middenvelders Yfke, Nien en Lavina pakten alles op en zo staan we ineens met 7 man op hun helft te drukken en achterin word zelfs succesvol een paar keer op buitenspel gespeeld.
Het brengt niet heel veel kansen op maar zoals de profeet ooit zei  “als je de bal niet hebt kun je niet scoren” en Vitesse heeft de bal niet dus de bank zit rustig ( zoals altijd) achterover.
Keepster van Vitesse maakt niet een hele sterke indruk vandaag en het plan is dan ook om vanuit alle plekken over de middenlijn op die goal te rossen. Daisy heeft het begrepen en bij een vrije trap op ongeveer 20 meter is het een hard schot van Daisy , de billen van Lavina die de muur opschuift en een niet al te beste keeper die er 2-0 van maken. Weelde alom maar door geklungel achterin kan er na een flipperkast in eigen 16 meter de 2-1 ingetikt worden door Vitesse. Geen paniek bij de dames en dat is toch wel de grootste winst die de trainer de eerste helft heeft gezien. Even flink vloeken op elkaar na wat foutjes en dan weer verder gaan met de echte tegenstander.
Vanaf de 30/35ste minuut begint ook O.N.S te combineren en Miek kan af en toe de middenlijn passeren om vervolgens een steekbal of direkt de spitsen in te spelen. Lekker voor de bank (die nog steeds rustig achterover leunt) om te zien dat iedere verdediger die haar positie verlaat vlekkeloos word over genomen door een middenvelder. De assist van de 3-1 komt niet van Miek of een middenvelder maar bij Hester weg die goed uit haar goal keept vandaag en met een heelijke pass Daisy bereikt . Binnen twee bewegingen is die haar man kwijt , dribbeld naar binnen , legt klaar voor de favoriete rechter en een kanon op goal…..BAM DOELPUNT.
Na de rust een iets ander beeld als in de eerste helft, Vitesse probeerd te pushen om de aansluiting te forceren maar Sam en Femme zijn vandaag niet te passeren, Shut staat een stukje korter en heeft de ruimte en het loopvermogen om er af en toe over heen te rammen en dat lukt ook een aantal keren maar de eindcombinatie gaat net niet lekker. Op het middenveld word bij vlagen Barca geimmiteerd en onze messi van vandaag is toch Tessa die met een iets andere plek en taak fantastisch speelde en nog belangrijker, anderen ook beter liet spelen. Het lijkt misschien wat overdreven maar 1 keer 2 keer raken, steekballen, loopacties en meerdere kansen werden in een hoog tempo gecreerd en de 4-1 was dan ook dik verdient. Maanden lang fysio , krachttraining en doorzettings vermogen zetten Shut vrij op de helft van de gasten en met een bekeken lob/schot over de keeper kan er weer gejuichd worden.
Na de 4-1 worden er nog een aantal kansen gemist en het is wachten op 5-1, de weerstand is gebroken en de bank is nog verder achterover gaan zitten. Wissels kunnen warm lopen en er word strategisch nagedacht wie te sparen of te wisselen na flink wat arbeid. Toch even een domper en wat frustratie na een wel heel makkelijk weggegeven 2de doelpunt voor Koekange. Slordigheid op het middenveld en niet resoluut ingrijpen rond eigen 16 brengt de spits voor de goal die knap inschiet en een beetje hoop terugbrengt bij de dames.
Gatver, dat gooit de wisselplannen wat in de war en nu even de kop erbij die laatste 20 minuten. inmiddels heeft Femmy Lavina afgelost om even wat energie en fysiek er in te gooien op het middenveld en dat pakt met een aantal ingrepen van Femmy goed uit.
Er gebeurt niet heel veel meer in de laatste minuten en een storm aanvallen op Hester blijft dan ook uit. Keurig uitgespeeld en ruimte voor de trainer om aankomend talentje Zoe ook nog een aantal minuten te gunnen. Wilma en Zoe bij deze ook bedankt om op jullie vrije dag klaar te staan voor dames1 .
O.N.S pakt drie hele mooie punten, kan prima verdedigen tegen sterke spitsen, verbeterd iedere week het positiespel en kan blijkbaar ook zomaar 4 keer scoren. Dat is geen ploeg die hoeft te degraderen in mijn ogen en dat gaat ook zeker niet gebeuren als er zo gespeeld word. Hardstikke trots op jullie meiden en over twee weken kan er zomaar een prijs gepakt worden in Hoogeveen.

Fijn weekend,
Ruud

Delen