Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek VR1

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek Vr1

Het leek allemaal zo mooi te gaan. Na een stroeve start kwamen de vrouwen van Rudy Mann en Robert van der Meulen aardig op stoom gedurende de competitie. Zelfs een periode titel was een mogelijkheid geweest als uit was gewonnen bij de Weide. Spelen voor promotie was wel heel hoog gegrepen is de ervaring van voorgaande jaren.  Hoofdklasse is simpelweg qua niveau nu nog een brug te ver. Dan maar terug naar de doelstelling van het seizoen: lijfsbehoud 1ste klasse. Nog 3 wedstrijden voor de boeg tegen elftallen die lager in de ranglijst staan. 4 Punten en lijfsbehoud voor onze ONS Boso Sneek Vr1 zou een feit zijn. Doelstelling gehaald voor het seizoen. Hoe wrang is de situatie nu. Geen  4 punten gehaald en nu in een strijd verwikkeld om lijfsbehoud in de 1ste klasse.

Afgelopen zaterdag hebben de oranje vrouwen de degen gekruist met de eerste tegenstander voor lijfsbehoud.  3de periode kampioen van de 2de klasse C  Olde Veste Vr1. Uitslag bij deze regionaal gecertificeerde club 1-1. Een uitslag waar we nog alle kanten mee op kunnen. Olde Veste is op de 4de plaats geëindigd in de competitie. Door een goede eindsprint is de ploeg van trainer Gerard Hup 2de geworden in de 3de periode. Maar de  nummer 1 was de kampioen AZSV Vr 1. Dus een mooie extra van de competitie voor de vrouwen van Olde Veste.

Is de buit bij een eventuele overwinning binnen voor ONS Boso Sneek Vr1, nee helaas niet. Dan zullen nogmaals in een heen en terugwedstrijd de degen gekruist moeten worden met een zo op het oog nog zwaardere tegenstander. De winnaar van VIOD Vr2 – Berkum Vr1. Berkum is 2de geworden in de competitie van Olde Veste. VIOD Vr2 is 3de geworden in de 2de klasse D. De eerste battle tussen die twee is geëindigd in een thuisoverwinning van VIOD Vr2 met 1-0.

Het zal zaterdag weer een hele kluif worden om de batterij goed op te laden. Vechten voor de kans die er is om als nog de doelstelling te halen. Belangrijk voor de verder ontwikkeling van het vrouwen voetbal bij de club. Op dit niveau spelen heeft een aantrekkingskracht van talenten naar het Zuidersportpark. Naast het vele al verrichte huiswerk van Robert van der Meulen is nu ook de TC en scouting van de club betrokken bij speuren naar talenten. Een mooie en goede ontwikkeling bij de club uit Sneek. Dit naast het opleiden van talenten bij de club zelf. Het opzetten van een organisatie conform de jongens en mannen bij ONS Boso Sneek is en blijft een wens. Een opleidingstrein van speelster van vooral Sneek maar ook de omstreken om iedereen op een niveau te laten voetballen daar waar men op een huidige level zit. Speelsters op een hoger niveau brengen is een doel op zich. Zowel voor de individu als voor de club. Wat dat betreft ziet het voor het komende seizoen er weer hoopvol uit. Met nieuwe trainer voor de Vr1 Mark Postma en behoud van trainer Arie Bosgraaf op Vr2 een basis om verder op te bouwen. Met de kennis en jarenlange ervaring van het vrouwen voetbal van Robert van der Meulen erbij een basis die staat. Lijfsbehoud is dan eigenlijk ook een must. Dat mag wel duidelijk zijn.

Naast de o zo belangrijke pot van de Vr1 hebben wij ook nog een ONS Boso Sneek Vr2 die met een heel goed seizoen bezig is. Een team met een mix van jonge vrouwen en ervaren kracht. Trainer Arie Bosgraaf, die zijn contract heeft verlengt, en leider Jeroen van der Bij doen er alles aan om de doelstelling van dit team te halen. En dat is kampioenschap in de 4de klasse en promotie naar de 3de klasse. Een doelstelling die gehaald kan worden door zaterdag een punt te pakken bij DWP Vr1 uit. Niet dat dit zomaar zal gaan. DWP is een lastige ploeg en staat niet voor niets 2de in de competitie. Mocht er verloren worden dan hebben de oranje vrouwen nog 2 kansen om een punt te sprokkelen voor de begeerde kampioenschap schaal. Dinsdag uit bij FFS of zaterdag uit bij QVC resp. 10de en 12de van de 13 ploegen in de huidige competitie stand.

De ONS Boso Sneek Vr1 zullen de strijd aanvangen om 15:00 uur o.l.v. scheidsrechter Dhr. Botrous. ONS Boso Sneek Vr2 zullen de strijd aanvangen bij DWP om 14:30 uur. Hopelijk eindigen we de zaterdag met een feestje. Vr1 die de eerste horde van lijfsbehoud hebben genomen en de Vr2 die thuis komen met de kampioen schaal. Het zal dan nog wel even onrustig blijven op het Zuidersportpark dunkt me.

Ik wil iedereen die de vrouwen van ONS Boso Sneek steunen dan ook vragen kom uw favoriete team ondersteunen en aanmoedigen. Bent u op het Zuidersportpark dat u kunt genieten van een hopelijke oerkreet rond 16:15 uur vanuit Sint Johannesga dat mogelijk het doel van Vr2 is gehaald en een half uur later de Vr1 de armen omhoog kunnen steken dat hindernis 1 van de dubbelsprong is gehaald.

Bent u in Sint Johannesga hopelijk kunt u dan genieten van een feestje van de oranje vrouwen aldaar rond 16:15 uur om een half uur later te zien dat de man die stilletjes in een hoek zit met zijn mobiel in de hand uit zijn dak gaat dat er witte rook uit de Sneek te zien is. Want de lijn met wedstrijdsecretaris Wicher de Boer zal heel kort en intensief zijn. Want geloof mij ook die man die daarboven in het hokje het scorebord bijhoud en als gastheer voor de scheidsrechter en ploegen optreed leeft mee! Dan laat ik al het doordeweekse regelwerk nog maar achterwege. Vrouwen besef dat goed: jullie doen het voor jezelf, het team en de club. Maar ook voor onze onmisbare vrijwilligers. Winnen dus!

Door Klaas Uil.

Delen