Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek VR1

Voorbeschouwing ONS Vrouwen 1

Nog steeds staan de vrouwen van Rudy Mann en Robert van der Meulen op een veilige plek. Met nog 5 wedstrijden voor de ploeg te gaan wordt het weer een spannend einde van de competitie. Houden we stand en spelen we ons rechtstreeks veilig of komen we toch nog terecht in de gevaren zone? De afgelopen 2 weekeinden was het hopen op puntjes tegen de nummer 1 en 2 van de competitie. Je weet immers maar nooit hoe de bal rolt. Maar de ploegen van respectievelijk Heerenveense Boys en SC Stiens waren simpelweg een maatje te groot voor onze oranje vrouwen. Beide wedstrijden gingen met 2 – 0 verloren. Gelukkig lieten de 4 ploegen (Be Quick Dokkum Vr1, Hollandscheveld Vr1, Oranje Nassau Vr2 en Annaparochie Vr1) die op de degradatie en op P/D plek staan ook de punten liggen.

3 Punten voorsprong en een wedstrijd minder dan diegene die onder de streep staat is een piep klein gaatje. Met Be Quick Dokkum Vr1, Hollandscheveld Vr1 en Oranje Nassau Vr2 van de 5 wedstrijden nog in het verschiet als laatste 3 wedstrijden heeft de ploeg nog alles zelf in handen. Dat is wel een prettig gegeven. Dan is het kijken dat je tegen de andere 2 middenmoters punten kan behalen voor wat extra lucht. Met The Knickerbockers uit en voor deze zaterdag Be Quick ’28 Vr2 wel een hele klus. Hoewel de uitwedstrijd bij Be Quick Vr2 eindigde in een 0 – 0 zou je zeggen dat biedt perspectief. The Knickerbockers studenten uit Groningen waren thuis een maatje te groot. Die wedstrijd ging met 0 – 2 verloren.

Tegenstander Be Quick Vr2 uit Zwolle van trainer Geert Tichelaar staat er goed bij in de competitie. Geert moet zich splitsen, want hij is ook waarnemend trainer Be Quick vrouwen 1. Wat overigens nog allerminst veilig is in de hoofdklasse A. Met zaterdag een wedstrijd tegen degradatiekandidaat  HTC voor de boeg aldaar onder de rook van het stadion PEC Zwolle een belangrijk duel.

Met 29 punten uit 18 wedstrijden is Be Quick Vr2 maar liefst 10 punten los van ONS Boso Sneek. Dus veilig in de bovenkant middenmoot. Men kan spelen vrij van enig druk.

Als de vrouwen 100 {05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} inzet tonen, vertrouwen hebben in hun eigen kunnen en voetballen als 1 team moet de doelstelling van dit seizoen “lijfsbehoud” gehaald kunnen worden. Dat zou weer een mooi teamprestatie zijn. En voor trainer Rudy Mann een mooi afscheid. Elk puntje is zaterdag welkom voor onze vrouwen.

Mooi was te zien dat thuis tegen SC Stiens Karen Haarsma weer speelminuten mocht maken. Als 1 van de laatste van het krukkenteam ( 7 zware blessures vorige seizoen) prachtig om mee te maken. Als je weet hoeveel zij getraind heeft een jaar lang om überhaupt weer op het veld te komen staan is bewonderenswaardig. Dat geldt voor meer vrouwen die van blessure leed zijn terug gekomen overigens. Wat hebben die vrouwen een wil getoond om weer op niveau te komen. Klasse!

De voorspelling: Wat zal het zijn zaterdag rond de klok van vijven? Ik heb toch alle vertrouwen in het team en staf. Het wordt een billenknijper maar 1 – 0 winst na 90 minuten voetbal. Het is zaterdag mooi weer, is de voorspelling, dus kom naar het Zuidersportpark om deze vrouwen aan te moedigen.  Aanvang wedstrijd 15:00 uur.

Naast de Vrouwen 1 is het ook weer een beetje vrouwen en meiden voetbal bij de club. ONS / SWZ Boso Sneek Vr3 mag op de Molenkrite aantreden tegen Oosterstreek Vr2. De samenwerkingsploeg van Oene Hoekstra begint steeds meer één ploeg te worden. Belangrijk voor de doorontwikkeling van het team.

De meiden zijn ook weer van de partij. Om 11:15 uur kunt u 2 teams tegelijk bekijken. MO-13 van Thea Klein Wassink en Jacco Leeuwenkamp moeten hun draai nog een beetje vinden.

MO – 11 is net als vorig seizoen en de najaar competitie weer titel kandidaat. Pieter Visser en Rene Koole als leider weten de meiden wel scherp te houden. De najaar kampioenen is een must see kan ik u verzekeren. Zo heerlijk om te zien met welk een inzet en passie er gespeeld wordt door deze meiden.

Door Klaas Uil

Delen