Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Bekerwedstrijd ONS 1 – FFS 1

Eindelijk mochten de dappere strijders van ONS futsal 1 weer doen wat ze zo leuk vinden. Samen een potje bier drinken in de kantine na zich eerst even in het zweet te hebben gewerkt.

Zoals met alles wat lang stilstaat, is het weer opstarten wat roestig. We wisten gezamenlijk de ballen, bidons en shirtjes te lokaliseren, dus dat ging goed. Echter de nieuw bestelde kleding lag bij ONS of bij Dinie of fab had t al opgehaald. Niemand die t weet. Verder hadden een aantal mannen moeite om aan te geven of ze nu wel of niet kwamen ballen en rond het middaguur kwam de melding binnen dat de scheidsrechter van dienst geen trek had in t begeleiden van 16, met overgewicht kampende zelfoverschattende, balgelukzoekers.

Na lang zoeken, waarbij overigens voldoende gratis bier werd ingezet, werd er toch een leidsman gevonden die het alleen voor de gezelligheid deed. Niemand minder dan Johan ‘Fokkemaat’ Fokkema zou de wedstrijd in goede banen leiden. Het spelletje in de zaal kende nog wat verrassende regels voor hem, maar met zijn imposante verschijning wist hij de 30-plussers snel om te turnen tot brave schooljongetjes die elke beslissing moeiteloos accepteerden.

Qua selectie kwamen we uiteindelijk ook tot 8 man. We mistten daarbij 3 absolute sterspelers. Stevie Rammelton geniet met zijn schone dame al een aantal weken van het Spaanse Andalusië, waar hij aan het scouten is voor dames 1. Met zijn snelle moves moet dat goedkomen. Moves die altijd zeer bruikbaar zijn tijdens onze eigen potjes.

Nestor Knip was vakkundig te laat gekomen zodat hij zeker wist dat hij niet hoefde te fluiten. Nee, onze heerser was nog niet fit genoeg nadat hij van de zomer besloot om te experimenteren met voetmassages. Er zijn er meer uit ons team dat kunnen meepraten over dat soort experimenten die minder goed afliepen. Enfin, Knip kon nu vanaf de zijlijn het team coachen en deed dat met verve.

Last but not least afwezige was Simon Peter van der Pollie. Na de enorme drukke voorbereiding van gewoan t zesde waarbij de hele zomer doorgetraind is lag overbelasting op de loer en besloot Pollie dit potje te laten schieten. Er komen nog voldoende potjes waarin onze kleine Iniesta zijn kunsten zal vertonen.

Zijn vervanger was wel niet, wel niet, wel Tjardo ‘auteur en boekenondernemer (van horen zeggen)’ de Graaf. Kundig met woorden, kundig met zijn voeten. Fijn om erbij te hebben.

Nadat iedereen zich keurig op tijd had gemeld (ja dat mag ook weleens gezegd worden!) bij onze sporthal konden de standaardrituelen weer beginnen. Bijzonder hoe iedereen automatisch, ruim een jaar na de laatste wedstrijd, weer op zijn vaste plekje gaat zitten. Alsof er nooit wat is veranderd. Wat wel veranderd is, is de boombox die Fappie Vis heeft aangeschaft namens t team. Wordt het toch nog eens gezellig rondom de wedstrijd. Nu nog een goede playlist. Tips zijn welkom!

Het verplichte praatje vlak voor de wedstrijd door degene met een meer leidende rol in t team werd met moeite aangehoord, maar dan wist iedereen wel waar hij moest staan vandaag.

We begonnen uiteraard met Els-trotse-papa-van-Saar-maar-nooit-wat-uit-de-pot-cadeau (terecht punt) in de goal. En zowel in zijn rol als sluitpost binnen het veld als buiten (van diezelfde pot) het veld was hij weer vlijmscherp. Hij zou later in de wedstrijd toch een paar gevaarlijke uitvallen onschadelijk maken, zal wel komen omdat hij wel een nieuwe keepersbroek heeft gekregen.

Voor Els stond Schapelt. Good old bezig baasje. Hele jaar setjes spiertrainingen doen en hardlopend over de sneker rondwegen. 30+, vrijgezel en als enige van het team geen ‘buikje’ ontwikkeld. Kan geen toeval zijn. Ondertussen weer meegaan in de nieuwste rage Paadel of Peddel, in elk geval Padel. In t veld weer solide als vanouds.

Naast hem stond papa to be Chris Kritiek. Heeft de ambitie om meest kritische vader van het noordelijk halfrond te worden. Maar alles kan vergeten worden als de kleine maar voor Ajax is en Chris zijn andere ambitie nu wel waar kan maken. Waar vorig jaar een niet nader te noemen pandemie zijn aanvalsdrang temperde wil hij nu echt ChrisAssistKoning van het jaar worden! Met zijn naam staat hij al 1-0 voor.

Wie is er dan een geduchte concurrent? Diegene is aanvoerder en ziet zichzelf als de vormgever van t team. Dat mag. Maar grote praatjes maakt ie meestal wel waar (heel irritant), zo zou later deze avond weer blijken. Gedreven als altijd en vissend naar complimentjes van de tegenstander. Niemand minder dan Fappie Vis.

Voorin staat er iemand die zich na een aanpassingsperiode nu wil laten gelden in het team. Bekroond met een basisplaats op jacht naar doelpunten. Hij heeft zelfs een nieuwe bijnaam, Bouwonder! Er is niemand die zoveel energie in een wedstrijd legt als dit loopwonder.

Als aanvaller en vaak aanwezige wil hij gaan meedingen om de topscorerstitel van het jaar.

Op t bankje zat, naast eerdergenoemde boekenondernemer, Papavada. Na zijn grote succes in coach van het jaar en de daarbij behorende verdiende kratjes bier, die duidelijk waren genuttigd, was hij weer terug in de realiteit. Stiekem had hij het grootste shirtje uit de tas aangetrokken. Ook dat is een interessant gevecht met die andere forsgebouwde in de selectie. Wie mag het enige XXL-shirtje dragen? Desalniettemin is fitheid van ondergeschikt belang voor deze krijger. Aanvallen doet Pama liever niet, maar verdedigen doet hij als een beest.

De laatste nog te benoemen speler is Breukie. Probeert elke zomer weer fit te worden maar moet het toch altijd weer afleggen tegen degene die nog minder hebben gedaan. Stiekem een beetje trots dat Paulus graag het grootste shirtje wilde hebben. Toch een kleine overwinning. Vanuit zijn lijdende rol in het team kan hij alleen maar hopen dat we het succes van het gestopte vorige seizoen kunnen herhalen. We lagen immers op kampioenskoers.

Dan de wedstrijd. Kunnen we wat korter over zijn. Papavada concludeerde al snel; van deze gasten gaan wij niet verliezen. Nee klopt, ze waren nog wat dikker, ouder, langzamer en minder technisch. Zij konden weer beter bier drinken, zo zou later blijken. Vriendelijke ploeg met een goede keepert die zeker dubbele cijfers wist te voorkomen. Ondanks een enorm overwicht wist alleen Breukie de goalie te passeren na een machtig passje van Chrisassist. Beide jongens blij en 1-0 bij rust.

De 2e helft werd het verschil in kwaliteit wat duidelijker in de score gemaakt. Nadat Fab Vis in de 1e helft veel voor eigen succes ging (lukte dus niet) besloot hij de 2e helft te gaan voor de strijd tegen Chrisassist. Hij stond immers al 2-0 achter. Nou na een mooie aanval was t raak. Fab werd fijntjes vrijgespeeld en op zijn beurt bood hij Bouwonder een niet te missen kans. Beide jongens blij.

Ook de 3-0 was een lust voor t oog, iedereen raakte de bal wel een keer tijdens de aanval en Vissie en De Breuk waren samen 4 tegenstanders te slim af. Fappie de assist, Breuk de goal. De 4-0 was iets minder fraai, maar wel weer van dezelfde makelij. De 5-0 was voor Chris, hoewel hij hem graag nog een keer terug had gegeven. Hij rondde nu een aanval af op aangeven van jawel: Vis. In eerder stadium kwamen beide heren ook samen op de goal af waar Chris de bal had. Hij liep iedereen voorbij, de keepert had zich al neergelegd bij een goal maar Chris wilde koste wat kost Fappie laten scoren. De bedoelde assist mislukte hopeloos en belandde op de beruchte deur van Paulus.

Fap is maar druk met het team en heeft nog een weddenschapje staan voor dit jaar. Els zou niet 3 wedstrijden de nul houden dit seizoen. Echter leek dat toch bij de eerste de beste wedstrijd al een keer te gaan lukken. Dat risico wilde onze kapitein niet lopen en dus besloot hij de Vegelinsoorders een niet te missen kans te bieden. Tot ontsteltenis van Vissekom uiteraard.

King of the Match: Pamavada, zette maatje 46 overal tussen. Onverzettelijk!

Flop: Eva, onze vaste kantinedame heeft nu echt het hazenpad gekozen en keert niet meer terug. Resoluut is ze op de eerste wedstrijddag uit de app gekieperd.

Assists: Fappie 4! vs Chris 2

Tot de volgende, een reporter!

Delen