Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De mannen van Futsal 1: “We doen nog op alle fronten mee”

De competitie is begonnen en daar kunt u nu het verslag van lezen. Maar eerst nog even terug naar het vorige verslag en dan specifiek de laatste alinea.

“Een lekker begin, over 2 weken mogen we als vanouds weer naar Workum kloten voor de competitie. Want de Coronacrisis verandert veel, maar 38x in een seizoen tegen Workum spelen niet. Benieuwd wie onze volgende bekertegenstander wordt..”

Nou dat is dus Workum 3 geworden en uiteraard een uitwedstrijd.. Doorgestoken kaart als je het mij vraagt.
Maar goed, terug naar de wedstrijd van vandaag. Workum 5 uit. Dat is dan wel weer een leuke tegenstander; zijn van onze leeftijd, sportief maar is een ontzettend taaie ploeg. Geen ploeg die jou wegspeelt, maar andersom gebeurt dat evenmin.

We waren voor de verandering allemaal op tijd. 18.15u aanwezig blijft een lastige tijd voor hardwerkende mensen van ‘in de 30′.
Vandaag mochten we Rammelton en Christiek weer bij de selectie verwelkomen. Els had bier gehaald op rekening van kersvers vader De Breuk. De bulldozer uit Folsgare was vandaag uitgerekend maar kon met telefoon in de voetbalsok gewoon aantreden. Fab Vis was heelhuids uit Batavia Stad gekomen en onze eigen Iniesta, Pollie was er eveneens weer. De Harlingers uit de selectie, Knip en Schapelhouhofman, waren niet mee en daar had scheidsrechter Griek duidelijk moeite mee. De beste man fluit ons zo’n 8x per seizoen maar vandaag herkende hij ons niet. Zelfs de passencontrole moest officieel gebeuren. Hij had zich duidelijk verheugd op een avond slechte-grappen-maken richting Schapel, die daar dan niet op zou reageren. Maar Schapel liet tot Griek zijn grote verdriet verstek gaan. Nee, meneer Griek was behoorlijk serieus en gaf ons zelfs een relaas over spelregelwijzigingen waarvan we zelf overtuigd zijn dat het niet klopte. Maar dat is toch de charme van de 4e klasse. Elke scheidsrechter met zijn eigen regels.

Terug naar de wedstrijd, nadat Griek ons met zijn enthousiasme alle onze warming-up tijd had afgepakt, konden we lekker ‘koud’ aan de wedstrijd beginnen. Overigens was het in die zaal bloedheet. Weet niet of het met de afzuiging goed geregeld is, maar anders zou ik zeggen dat de Corona-aerosolen daar heerlijk welig rondgaan.

Speler/coach de Breuk was duidelijk nog in de war van dit alles, want de eerste 3 ballen liet hij gewoon over de zijlijn lopen. Gelukkig begon de rest scherper aan de wedstrijd en was de eerste helft ook wel voor ons. Meeste balbezit en ook de meeste kansen. Helaas had de keeper van Workum zijn ’tok’ goed zitten en gooide zich dan ook bij elke kans met z’n hele hebben en houwen voor de bal. Gelukkig heeft onze keepert zijn vrouw al bezwangerd, want zo zonder ’tok’ weet hij niet of hij hem nog eens kan laten kraaien.. Maar alles om een tegendoelpunt te voorkomen!
De grootste kans in de eerste helft was overigens voor Workum, maar sommigen van ons weten hoe lastig een vrije bal aan een lege goal te koppelen is en dat weet de spits van Workum nu ook.

Eind eerste helft werd dan toch de ban gebroken. Stevie kwam eindelijk een keer in zijn gewenste 1-op-1 halverwege het veld, hij snelde langs zijn man en gaf een uiterst precieze crosspass naar de 2e paal. Voor topscorer De Breuk een koud kunstje om de bal binnen te schieten.

Dan wat anders in deze Corona-tijd. We wisselen in de rust niet meer van helft.
Dat moet ik even verder toelichten; bij wisselen van helft in de zaal wissel je ook van bank. Dat is zo’n mooi kansloos neveneffect van Corona. Dat doen we, denk ik, nu met het oog op besmettingsgevaar niet meer. Nou als je verspreiding tegen wilt gaan kun je beter helemaal niet gaan zaalvoetballen, want op ons tempo en manier van spelen zitten we continu lekker aan elkaar. Dus een bankje gaat ons in dat geval niet redden. Afijn, ik weet dat deze stukken goed gelezen worden, dus ik zal niet teveel negatief lobbyen.
Maar daardoor weet ik dus even niet meer of iets 1e of 2e helft was. In elk geval kwam Workum op 1-1. Niet geheel verrassend uit een stilstaande situatie. Ze hadden 1 wapen en dat was vanuit een intrap aan de zijkant hard op doel schieten. Bij 15x proberen gaat er vanzelf ook een bal in. Even waren we van de leg, maar pakten snel de draad weer op.

Klunzig op dit niveau als altijd liep De Breuk, Bouwe omver in een poging er vandoor te snellen met de bal. Hopeloos, zou je denken.
Maar dit was tactisch goed doordacht. Want even later deed dezelfde situatie zich op 7 meter van de goal voor. Kamikaze Bouwe kan alleen rennend iets met een bal, stilstaand is ie hem al snel kwijt. Nadat hij deze keer opnieuw liep te hannessen, herkende Breuk de situatie, schreeuwde Bouwe aan de kant om vervolgens de bal door een malaise van benen in het hoekje van de goal te deponeren. Uiterst effectief.
Dit luidde onze sterkste periode in, de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Zo wist Fab Vis net niet te scoren en werd een goal van Chris Kritiek afgekeurd na kritiek op de scheids. Hij wilde eerder een intrap nadat hij een vrije kans onbenut liet, toen hij uiteindelijk wel scoorde pakte scheidsie Griek hem terug. Chris kan dan ook beter zijn andere bijnaam eer aan doen, Chrisassist. Iets wat vandaag (ook) niet zou lukken.
Toch werd het 1-3, weer was het duo Breuk/Bouwe succesvol. Er werd goed doorgejaagd op de keeper. Bouwe veroverde de bal, leverde hem bij de spits in en waar iedereen een schot op doel verwachtte legde Breuk de bal breed op de doorgelopen Kamikaze. En hij wist zowaar een leeg goal te koppelen aan de bal. Iets wat vorig seizoen toch regelmatig misging. We boeken progressie!

Dit was wel ons laatste wapenfeit. Workum ging met 5 veldspelers spelen in de laatste minuten om middels overtal wat te forceren, maar verder dan 1 goal kwamen ze niet meer.
En zo doen we nog op 2 fronten mee, de beker én de competitie. Want dit soort feitjes worden in de nababbel natuurlijk moeiteloos opgelepeld. Sterker, een aantal jongens treedt ook wekelijks aan in ons aller ONS3, jawel ook daar nog op 2 fronten actief. 4 in totaal!

En, en! Sinds kort worden wij ook wekelijks genoemd bij het wedstrijdprogramma van de week, dus nu heeft u geen excuses meer. U kunt gewoon komen kijken, geheel gratis, bij onze wedstrijden. Zeker nu het aanbod in het theater tegenvalt, kan ik wel zeggen dat wij dé attractie van de vrijdagavond zijn. Na de wedstrijd kunt u verder de hoofdrolspelers spreken en zal u voorzien worden van een hapje en een drankje door de beeldige Eva.

SNEEKER SPORTHAL: Vrijdag 25 september 20.00u – de tegenstander laat zich raden!

 

Delen