Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Futsal Heren 1 begint competitie met knappe zege in Leeuwarden

Futsal Heren 1 begint competitie met knappe zege in Leeuwarden

Na het sterke begin in de beker stond nu de lastige uitwedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Zoals voorspeld win je nooit makkelijk in Leeuwarden. De tegenstander was gemiddeld wel wat ouder, maar is een gerenommeerd zaalvoetbalteam in deze klasse.
Met opnieuw 2 debutanten in het team werd aangevangen in de mooie Wiardahal. Panna Puis was weer terug van kraambezoek bij jongste telg uit de stamboom Van Leeuwen en ook Pama was er bij.
Daarnaast verdedigde Els voor het eerst dit seizoen het doel en kon Schapel weer zijn plek in de verdediging innemen.

Al met al zorgde dit er wel voor dat ONS 1 weifelend aan de wedstrijd begon en het initiatief bij Blauw Wit lag. Het werd snel duidelijk dat de kracht van de Leeuwarders voorin zat en daardoor begonnen we verdedigend. Dat hielp weinig, na een 1e waarschuwing kreeg ‘nummer 9’ teveel ruimte om zijn linker te etaleren. Pats! Bal ook nog van richting veranderd! Els kansloos gelaten.

Je zag aan de koppies; ‘ok, dit is een niveautje hoger’. Aan de andere kant, we zagen ook snel; achterin was Blauw Wit juist niet sterk. Trage opbouw en weinig techniek. ONS begon vooruit te verdedigen en, buiten een bal op de paal om, geen gevaar meer van Blauw Wit. De tegenstander werd opgejaagd en dit resulteerde in kansen. Zo raakte Panna Puis, die er meteen lekker inzat, de lat. De keeper greep nog een paar keer goed in, maar na een fijne aanval en dito assist van Pama kon ‘De Buffel’ binnenschuiven. Een bijnaam die Hidde verdiende aan zijn niet altijd even gepolijste stijl van voetballen.

  • bij de rust

Na de rust zelfde spelbeeld, Blauw Wit de bal op eigen helft rond maar na een kleine inschattingsfout achterin dook die dekselse 9 weer op voor Marco. Weer die linker, opnieuw raak! Dit was toch even een tegenslag en nu was het Blauw Wit dat op zoek ging naar meer. Dat kregen ze ook bijna, maar nu begon Marco naam voor zichzelf te maken. Hij wierp zich in een heuse scrimmage tot 3x toe voor de bal en had hem uiteindelijk klemvast.
Het spel golfde op en neer en nadat Luycks 2x onopzettelijk hands maakte schoot hij prompt de 2-2 binnen. De altijd goedlachse heer Stoop had zijn eigen VAR geraadpleegd; “van heel dichtbij en aangeschoten, kon ie niks aan doen!”

De wedstrijd kantelde volledig in het voordeel van onze mannen. De Buffel beukte na opnieuw een fout achterin de 3-2 tegen te touwen en even later gleed Puisie de 4-2 binnen na een scherpe voorzet van Schapel.
Nu moesten we de wedstrijd professioneel uitspelen, dat bleek best lastig. Blauw Wit voerde de druk op en werd na een nieuwe fout in het zadel geholpen. ‘Balletje breed’ is soms even gevaarlijk als veilig. Geen redden aan voor Els, maar die zou nog gaan vlammen..
En hoe! Blauw Wit met een schuiver van een meter of 8 de hoek in, armen haast de lucht in, Stoop wees al bijna naar de stip… Maar Marco had de teen van Iker geleend en prikte de bal naast de goal..

Het geloof zakte weg bij de Liwwarders en Luycks herhaalde zijn kunstje van vorige week. Het wordt al karakteristiek, achter de tegenstander langs kruisen, de bal ontvangen en uit de draai de 1-2 volmaken en panklaar leggen. Hidde hoefde er maar tegen aan te lopen. 3-5! Wedstrijd gespeeld.

Op papier de lastigste uitwedstrijd omgezet in 3 punten, heerlijk begin van de competitie! Onbevangen op naar wedstrijd 3 van het seizoen.. Volgende week sluit de nestor ook nog aan en Wytse wast de nieuwe shirtjes. We genieten!

Man of the Match:

Marco alias Els; zo beslissend keepen, continu coachend en immer de Buffel tot rust manend. Hopelijk stuurt de baas hem dit seizoen niet te vaak naar België..

 

Delen