Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Futsal Heren 1 loopt tegen harde nederlaag aan

Een algemene titel, maar er had ook kunnen staan; we krijgen futsal-les, we worden te kijk gezet of we krijgen een lesje in effectiviteit van GAVC 1. Nee, het was niet best wat de mannen lieten zien.
Ik had niks kunnen schrijven, maar anders dan gewaardeerde collega Abe onze Razende Reporter van gewoan ’t zesde doe ik dat wel bij nederlagen.

We speelden onze 1e officiële vrijdagavond thuiswedstrijd en we hadden er zin in. Teamfoto’tje maken voor de wedstrijd, beetje ouwehoeren, beetje de tegenstander onderschatten. ‘Doe je wel beetje rustig aan vandaag Buffel, het zijn ouwe mannen’. Zei Els.. Uiteraard tegen dovemans oren gericht.
Behalve dat was Knipper nog even aan t bellen met t thuisfront; de kat lag bij de dierenarts en moest een spuitje hebben. Vanaf deze plaats gecondoleerd met dit verlies.
Halsoverkop werd Fabje Vis nog even benoemd als aanvoerder van ’t ploeg, geheel in stijl met een band van zijn favoriete AFCA. Al was het alleen maar om hem ook een keer in het verslag op te kunnen nemen, want ook vandaag zou hij verder niets noemenswaardig uithalen.

WhatsApp Image 2018-09-21 at 21.19.48

Maar allereerst stellen we graag de mannen even aan u voor.
V.l.n.r. staand:
Knip – Nestor, alleskunner.. zolang het op eigen helft is, want schieten op doel doet ie niet.
Panna Puis – Altijd goedlachs, -> zie foto en eeuwig tegenstanders onderschattend. Ja, als we Puis mogen geloven hebben we de dubbel al binnen.
De Buffel – Fijne teamgenoot.. vindt immer een reden om iemand af te zeiken.
Vis – Kapitein van de ploeg, niet in de laatste plaats vanwege zijn slijmende kwaliteiten bij de heren scheidsrechters.
Lijder – Liefhebber, maar is vooral blij dat hij geen thee meer hoeft te zetten
Zittend:
Fredje – Balvirtuoos, tenminste als de tegenstander het een beetje rustig aan doet.
Rammelton – Sambakoning van de zaal, althans dat wil hij ons doen geloven.
Schapelhouhofman – De stille vennoot, je hoort hem niet en de helft van de tijd is ie er eigenlijk ook niet.
Els – Gezellige zeikerd, deze penningmeester zou zo zijn eigen incassobureau kunnen starten.

Chris Kritiek – Schittert in afwezigheid en is de man van die ‘slippertjes’ bij gewoan ut zesde.

Maar goed, eindelijk kon de wedstrijd beginnen. En dat ging al snel onder het mom van; onzorgvuldig aanvallen en niet verdedigen/lees schakelen. 2 uitbraken tegen en even zo vaak werd Marco op identieke wijze gepasseerd. 0-2! Hmm, zouden we wakker zijn? Neuh, de scherpte kwam de 1e helft niet meer terug. Voorbeeld; in de zaal mag je alleen wisselen voor de eigen bank en pas het veld in als de ander eruit is. Nou, Fredje en Panna Puis stonden samen op de middenlijn te keuvelen en wisten ondertussen niet meer wie er nu uit moest en wie erin. Ach, zelfs de strenge scheidsrechter zag dit door de vingers, maar vervolgens wisselden we nog 3x verkeerd! Dit waren onze belangrijkste wapenfeiten in de 1e helft.

De 2e helft dan maar. Ja, ik kan daar best veel over melden want er werd veel gescoord. Maar aan de andere kant, we gingen naar een 4-7 nederlaag toe. Niet door goed voetbal, wel door veel opportunisme. Daar wisten de oudjes van GAVC wel raad mee. Steeds als we in de buurt kwamen van hun score, kregen we net zo makkelijk en effectief een uitgespeelde aanval om de oren. Om dan toch iets te vermelden wat karakteristiek was voor de wedstrijd; Het stond 4-5, eindelijk een keer een interceptie van Els leverde een 2 tegen 2 situatie op met Vis aan de bal. Ah, daar was ie toch een keer noemenswaardig maar positief is anders.. Want er moest een 3e meeschakelen voor de overtal situatie. Na wikken en weken besloot Knipper dat te doen, maar dan had hij wel volle sprint nodig om Fab bij te halen. Dit ging uiteraard zonder overleg, want Vis dacht dat er een tegenstander achter hem aan kwam. Wat volgde was een gehaast schot en makkelijke prooi voor de keepert. Die zag ondertussen dat Fredje achterin niet stond op te letten en gooide snel de bal naar de achtergebleven spits van de Grousters. 4-6, en anderhalve minuut op de klok. Wedstrijd gespeeld.

Goaltsjes opruimen en elkaar in de kleedkamer vertellen wat er allemaal misging. Het was weer ouderwets gezellig! Maar ’t bittergarnituurtje bracht ons allemaal weer bij elkaar. Hilariteit om de blunders en jawel Youtube filmpje werden er bij gehaald. ‘Basisprincipes van t zaalvoetbal.’ Laten we vrijdag eens kijken wat we daarvan geleerd hebben..

Man of the Match: laten we dat maar niet doen deze keer..

Delen