Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

“Ik zei het al”

5 maanden en 21 dagen na onze laatste wedstrijd mochten we weer aantreden in een partijtje zaalvoetbal. Maar wie zijn we ook alweer? Een korte voorstelronde van dit essemble;

Marco Elshof

Een goedlachse vader in de dop. Woonachtig in Sneek en werkzaam in Heerenveen bij Derustit als locatieleider. Sinds de wederoprichting van ONS Futsal 1 bij het team aanwezig. Primaire functie is penningmeester en het, op weinig sympathieke wijze, innen van de contributie die de feestcommissie voorschrijft. Daarnaast is hij op wedstrijddagen keeper of in ieder geval de man die in de goal staat. Grandioze reddingen worden afgewisseld met eigen goals en blunders uit de categorie “die had zelfs mijn schoonmoeder gehad”. In de coaching altijd duidelijk en motiverend naar bijna iedereen behalve Bouwe.

Christiaan Barends

Altijd in voor feestjes, uitjes en alles wat daar voor door moet gaan. Kinderen en huisdieren vinden geen plaats in zijn drukke leven. Als bijbaantje werkt hij als leidinggevende in Joure bij de Jacobs Douwe Egberts. Deze natuurlijk leider heeft hiernaast ook nog de verantwoording over 2 kapsalons in Sneek en Elahuizen. Zijn conditie houdt hij samen met nog een aantal op niveau bij het 3e veldteam van ONS. Als Ajacied heeft hij een goed basisniveau en het verbaasde dan ook niemand dat afgelopen seizoen de titel koning van de assist naar hem ging.

Paul van Dalen

De kindervriend uit Folsgare. Verwacht binnen een aantal weken vader te worden van de eerste en op zijn werk in de Jeugdzorg heeft hij 8 pleegkinderen die hij al zijn wijsheden tracht over te brengen. Op vestiging Woodbrookers stuurt hij met meer beleid aan als in het veld. Als de bulldozer van Sneek heeft Paul al menig aanvaller tot wanhoop gedreven en vorig seizoen resulteerde dit zelfs in een keeper die na een redding door de nooduitgang geslingerd werd. Deze vrolijke jonge verandert bij het horen van een fluitje in een ongeleid projectiel die met de blik naar de grond voorwaarts dendert.

Mark Schapelhouhofman

Een ondernemer die overal geld in ziet. Sinds begin dit jaar eigenaar van MSN-trading die materiaal importeert en via Bol.com verkoopt. Tevens eigenaar van vastgoed om de grachten van Sneek heen welke hij verhuurd via airbnb. Deze handel en zijn diverse vrienden zorgen er voor dat hij niet altijd aanwezig is. Dit in combinatie met zijn stille karakter heeft al een aantal wedstrijden geresulteerd in de vraag “was Mark er vandaag wel?”. Als speler uit de laatste lijn wel een van de weinige die ook een doelpunt kan maken en jaarlijks schittert op de Open Fries Kampioenschappen. Dit laatste overigens ook al evenveel jaren zonder resultaat. Vandaar ook de overstap naar “de Vliegende bal” om te kijken of daar nog enige persoonlijke eer valt te behalen.

Bouwe van der Veen

De nieuwste aanwinst van dit uitgebalanceerde team. Volgens Paul was dit het ontbrekende stukje in de puzzel. Deze 32 jarige Sneker werkt in Franeker als Commercieel medewerker van BMN die een ieder zal kennen van haar bouwmaterialen. Samen met zijn vriendin leven ze een rustig en net leven. Als voetballer kunnen we hier nog weinig van zeggen daar hij slechts 3 wedstrijden heeft meegedaan. Mochten we deze samenvatten in enkele woorden dan zullen dat “bewegelijk, snel, overenthousiast en niet te coachen” zijn. Wel is de potentie zichtbaar en zullen we de komende maanden zeker nog van deze aanvaller gaan horen.

Anton Knipper

Vader van 2 en ondernemer pur sang. Net als Mark iemand die steeds bezig is met ideeën om geld te verdienen. Foto’s op hout, linnen, glas of metaal zijn passeerde stations. Na een horecazaak in Leeuwarden richt hij zich nu op software om mensen met dementie te helpen zich dingen te herinneren. Na een jeugd vol BVO’s en een carrière op het veld bij ONS 2 is inmiddels deze neerwaartse spiraal zover gekomen dat Futsal 1 het hoogst haalbare lijkt. Druk coachend en gebarend geeft hij sturing aan een elftal dat alle kanten op wil behalve de goede. Vooral de veel gebruikte term “nu moet je ruimt voor jezelf pakken naar achter” zorgt vaak voor leuke situaties.

Simon van de Pol

Is al jaren gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ilona en de enige van de 8 broers vd Pol die nog actief is met de bal. Al schijnt er weer 1 na te denken over een terugkeer. Hij heeft na vele baantjes het nu al tijden goed bij W2N engineers als constructie inspecteur. Daarnaast stuurt deze kleine liefhebber het derde elftal van ONS aan en begeleid hij een groepje in de Johan Cruijff Arena (vak 428). In de zaal zorgt hij voor de creativiteit en de diepgang in het spel van deze statische ploeg. Dit in combinatie met een kort lontje leverde in het verleden voor het team nog wel eens problemen op.

Fabian Visser

A.k.a. de kapitein van het gezelschap. Leidt zijn leven zoals hij dat wil in onze kantine aan de Regenboogstraat. Deze Derustit-koning, hij heeft er als begin 30’er alweer 12,5 jaar opzitten bij de baas, past de rol van hoeder van de kudde als geen ander. Wil zowel binnen als buiten het veld gezien worden als de leider, dan wel aangever en creatief brein. Hij vindt zichzelf een soort Zlatan, alleen die weet wel hoe hij moet scoren. Binnen én buiten het veld..
Maar enfin, wordt zijn vermeende creativiteit in de zaal niet benut, dan zorgt hij er wel voor dat het bij het nazitten wel gebeurt. Nooit te beroerd om iemand te sarren met zijn grappen.
Gaat voorop in de strijd, wint en verliest wedstrijden voor je maar staat er altijd.

Steven Ramautar

Een speler die in het bankwezen zijn sporen al verdiend heeft. Diverse functies en verschillende directeuren hebben al kennis gemaakt met deze harde werker. Voor de liefde heeft hij Sneek inmiddels verlaten en is inmiddels woonachtig in Drachten. In het veld is hij met zijn passeeracties en snelheid van waarde. Dit in tegenstelling tot het verdedigen of überhaupt terug naar de eigen helft. Goed gemotiveerd komt hij wekelijks aan de aftrap als hij niet een vakantie, trouwerij, verjaardag of bbq heeft.

Wytse Draijer

De absolute lijder van de selectie en eigenaar van diverse kavels in de akkerbouw. Ook was hij werkzaam in de bejaardenzorg en als kok in het MKB. Helaas is dit na zijn zware ongeluk allemaal komen te vervallen en moet hij ook bij wedstrijden vaker afzeggen dan heb lief is. Als coördinator van dit groepje liefhebbers heeft hij het beheer over de ballen, shirts, bidons en aanvoerdersband. Tevens zorgt hij er voor dat bij thuiswedstrijden het scorebord de juiste tussenstand aangeeft. We kunnen gerust stellen dat dit de beste lijder is die wij hebben gehad sinds de oprichting.

Eva Douglas

Deze bloem tussen de distels is uitsluitend aanwezig bij thuiswedstrijd. De Groningse schone heeft haar basis in Sneek maar moest voor studie naar de Hanzestad verhuizen. Toch houdt ze haar functie als favoriete bardame voorlopig nog aan. Als liefhebber van politiek is het na de wedstrijden voor haar ook goed vertoeven. In de nababbel worden niet alleen diverse sportproblemen geanalyseerd maar wordt ook dikwijls de politiek van Nederland van goede adviezen voorzien. Naar wij allen hopen kunnen we komende seizoen ook van service genieten.

Hidde Breukelaar

De coach van dit elftal vol overschatte sterren. Thuis een stabiele en drukke basis met 3 kinderen en een vrouw. Zakelijk al jaren onderweg van baas naar baas maar lijkt nu wel zijn draai te hebben gevonden in Emmeloord. Iets wat ook in de zaal vaak langer duurt als bij de gemiddelde voetballer maar meer als bij wie dan ook met het gewenste resultaat. Deze zelfbenoemd beste spits van Noord Nederland is al jaren de topscoorder en laat hierin mooie dingen zien. Deze wisselt hij af met momenten van agressie en zelfoverschatting. Scheidsrechters, tegenstanders en zelfs teamgenoten moeten het bij vlagen ontgelden. Typisch zo speler waar je het na de wedstrijd over hebt. Organisatorisch heeft deze coach alles voor elkaar en zorgt hij er voor dat we, wanneer dat nodig is, er als team staan en de taken duidelijk verdeeld zijn.

Dan nu terug naar de wedstrijd zelf;

Die laatste wedstrijd voor de crisis hadden we overigens verloren en je wilt zo’n wedstrijd altijd omgedaan maken.
Nu eindelijk, was daar de kans. We mochten het proberen tegen Blauw Rood ’20. Tegen wie?
Juist, een nieuw opgerichte club in Bolsward. Vooralsnog alleen voor zaalvoetbal.

We mochten om 19.00u al aantreden en zoals altijd blijkt op tijd komen de eerste lastige horde van de wedstrijd. En als je dan ook nog naar een nieuwe vereniging maar nog steeds enige zaalcomplex in Bolsward moet rijden, blijkt om dat in 1x goed te doen, voor sommigen gewoon een te lastige opgave. Een overreden kat verandert daar niets aan.
Maar, volledig volgens de Coronaregels stonden 5 minuten voor de aftrap 8 jongemannen volledig in ONS tenue gehesen dan toch op het veld.

De mannen werden met een eenvoudige opdracht het veld in gestuurd. Ga lekker voetballen, kijk hoe t voelt na zo’n lange tijd. Dit bekerpotje zouden we vooral als oefenwedstrijd gebruiken, even in ’t ritme komen. Een paar hadden de afgelopen maanden alleen een strandbal aangeraakt.
Maar verrassend genoeg leek het net alsof we die week ervoor nog gespeeld hadden. Het balletje ging vlot van voet naar voet, we waren niet te beroerd voor loopacties en aanvallen tegen werden effectief onschadelijk gemaakt.
Best aardig, maar eenmaal in de laatste 10 meter voor de goal van de tegenstander bleek gebrek aan ritme toch wel aanwezig.
Ballen werden te hard, te zacht of onzuiver geraakt. Combinaties mislukten keer op keer en zelfs voor open doel konden we de bal er niet in krijgen. Onze aanvoerder vind zichzelf eigenlijk ook maar een aangever.

Schoten we dan helemaal niet op doel? Jawel, maar de fanatieke keeper van de tegenstander kon er wel wat van. Hij was het scherpst van allemaal. Toch had slechts eenmaal geen antwoord in de eerste helft. De breuk speelde zichzelf vrij en met een lage bal langs werd de keeper op het verkeerde been gezet.
Helaas was de voorsprong van korte duur, 1x waren we vergeten druk op de bal te zetten en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Tijdens de rust besloten we op dezelfde voet verder te gaan, we waren de betere ploeg. Maar toen, niet veel later ‘zei keeper Els het al’. De breuk stond weer met een tegenstander voor zijn neus recht voor het doel. Els stuurde Knip eromheen waardoor de tegenstander het bos in werd gestuurd. De weg naar het doel kwam vrij en het Orakel op ons doel dirigeerde de bal langs de keeper. De breuk wist niet wat het overkwam, het leek wel magie. 1-2.

Ook BW was er af, ze leverden plomptverloren de bal in bij ons ongeleide projectiel en Bouwe wist de paal ook nog tussen de palen te krijgen. Te machtig voor de keeper en nog in de zelfde minuut overkwam Kapitein Vis eveneens iets vreemds. De bal werd ook zomaar bij hem ingeleverd, dat gebeurde vaker maar de keeper ging naast de goal staan. Ja, ook dat gebeurt op dit niveau vaker, maar hij wist de bal nu wel in het lege netje te schuiven.
De betovering was na de 1-4 uitgewerkt en de wedstrijd ging weer op dezelfde voet verder. ONS viel aan, keeper liet er geen bal in. Nog even werd het aan de andere kant spannend, want in de laatste 5 minuten was de scherpte er wel van af. BW wist er nog 2 te maken, maar een 3e zat er tijdstechnisch gewoon niet in. Dus gaan we gewoon de koker in voor de volgende ronde!

Een lekker begin, over 2 weken mogen we als vanouds weer naar Workum kloten voor de competitie. Want de Coronacrisis verandert veel, maar 38x in een seizoen tegen Workum spelen niet. Benieuwd wie onze volgende bekertegenstander wordt..

Delen