Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Linker- of rechterrijtje?

Het was alweer een tijdje geleden dat u een verslag heeft gelezen van ons fijne futsalteam. Dit seizoen moeten wij maar weer eens los, want we zijn al weer 6 competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd verder.

Hoe gaat t dan nu? Nou, bij die ene bekerwedstrijd is t gebleven dit seizoen. We openden het seizoen tegen onze oude makkers van veld. Met o.a. de Frankjes, Zijda en Pokerbof. Uiteraard was eeuwige wissel Max ook van de partij. We gunden onze vrienden een eenvoudige winst. We zitten in een competitie met 14 ploegen, dus ach die extra bekerpotjes zit niemand op te wachten. Was het dan geen prestigestrijd? Jawel, maar er komen nog 2 wedstrijden om revanche te pakken. Hoewel ze de eerste ontmoeting direct wilden verplaatsen. Op basis van onze resultaten in de competitie zijn ze vast bang geworden.

Maar goed, ik hoor u denken; hoe ziet t team er dan uit? Nou, klein. Qua aantal dan, niet qua formaat spelers. We hebben helaas afscheid moeten nemen van Fredje Luycks, zijn knieën zijn niet geschikt voor t spelen van zaalvoetbal. Gemist wordt Fredje zeker!
Panna Puis heeft ook zijn schoenen aan de bekende wilgen gehangen. Als we in spelersnood zijn mogen hem altijd bellen, maar hij concentreert zich nu volledig op al het papier dat schoonmaakt. Hij timmert o.a. bij Boso aan zijn carrière op t witte doek.

Dan de versterking, eigenlijk alleen echt in de vorm van Pamavada. Deze gezellige olietanker marcheert rustig over zijn tegenstanders heen. Het zal u dan ook niet verbazen dat zijn sterkste punt zijn verwoestende rechterbeen is. Een kanon pur sang en zoiets had t team nog niet in t wapenarsenaal zitten. Daarnaast is Pollie volledig tot het team toegetreden, maar komen de wedstrijden voor hem nog wat op ongelukkige tijdstippen. Dus de Iniesta van Friesland hebben we helaas nog weinig aan t werk gezien.

Dan naar de laatste wedstrijd. Koudum uit, altijd gezellig! En dat is echt zo. Zoals elke week is een volledige selectie samenstellen, 7 man, een uitdaging. Zoals gezegd, voor Pollie was het nu ook een ongelukkig tijdstip. Hij was ziek geworden. Mark, Schapel voor intimi, Schapelhouhofman voor degene die zijn achternaam niet uit kan spreken, wilde in Utreg blijven maar beloofde nu toch te komen.
Eenmaal in de kantine aangekomen aan de Regenboogstraat, lachten we eerst wat om 010 alvorens we realiseerden dat M uit Utreg er niet was.
Dan maar even langs zijn huis, Rammelton gaf namelijk aan dat je zomaar in slaap kunt vallen zo na het eten. Maar Schapel was er niet. Dan maar naar Koudum en hopen op het beste.
Eenmaal in Koudum aangekomen, na vele omwegen want half Koudum ligt momenteel open, was ie er nog steeds niet. Dan maar even bellen, telefoon uit.. de app had ie niet meer gelezen sinds Pamavada liefkozend aangaf dat hijzelf al 2e wissel was.
Er werd direct gesuggereerd dat het zijn schuld was dat Schapel er niet was, omdat Schapel zou denken; er zijn al 2 wissels. Een nieuwkomer de schuld geven is toch makkelijk.
Maar net toen we aan het omkleden waren, ging de deur open. Schapel zal zelden zo’n ontvangst hebben gekregen, met zoveel gejuich en blijdschap. HIJ was er! En ja, jahaa! Hij, uitgerekend hij zou onze Messias blijken. ‘Ik ben niet fit hoor jongens’. Maar t was zand in de ogen strooien. Onverstoorbaar verdedigen en de gevaarlijkste man aan onze zijde. Zadelde op sluwe wijze de tegenstander op met een eigen doelpunt en gooide zelf na een eigenhandige balverovering de wedstrijd in het slot. 1-4!
Speelde er verder dan niemand een rol, jawel. Onze Capitano Vis mag het altijd graag horen als ie een keer scoort. Nou, hier is de eervolle vermelding. Voor zijn doen, rondde hij uiterst koelbloedig de openingstreffer af.
Eeuwig topscorer De Breuk, was weer ouderwets met de scheids in conclaaf, die hem ook nog niet vergeten was. Ut benne altyd dezelfden met commentaar op de leiding’. Maar ondertussen pikte hij wel een doelpuntje mee. En het tegendoelpunt? Onze keeper Els deelde vandaag maar 1x in de fouten malaise van de wedstrijd door recht achter t muurtje te gaan staan i.p.v. ernaast.

En zo staan we na 6 wedstrijden met 10 punten in het linkerrijtje op een voorlopige 3e plaats. Een prima start van het seizoen, zeker als je bedenkt dat we de gehele top 5 van de stand al hebben gehad. O.a. de koploper werd na een 1-4 achterstand op een gelijkspel gehouden. Anderzijds hebben 1 complete offday gehad in Franeker.
Na deze eerste periode durven we wel uit te spreken dat een top 5 klassering tot de mogelijkheden behoort, maar dat heeft wel een nauwe samenhang met de spelersopkomst bij elke wedstrijd. Compleet zijn we tot veel goede dingen in staat! Tot nu gaat dat prima en het is dus een seizoen met mooie perspectieven.. Wordt vervolgd!

Eerder dit seizoen, alleen maar blije jochies na een wervelende overwinning van 10-0!
20191001_205657
Delen