Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Futsal 1 en de 1000 trucjes in één nacht

Het seizoen komt wat langzaam op gang. Na een hele dikke overwinning van 14-4 op de debutanten van Broekster Boys en een onnodige en terecht nederlaag tegen de ervaren Overzwaluwen sta je in de middenmoot.

Tussendoor werd de 3e ronde van de beker behaald door een solide overwinning op Sneek.

Nu stond de thuiswedstrijd tegen FVC 4 op t programma. Normaal gesproken spelen we op vrijdagavond om 20.00u thuis, maar deze jongens mogen maar 1 avond in het weekend het huis uit en dan konden ze zaterdagavond niet meer uit.

Dus werd de wedstrijd verplaatst naar het fijne tijdstip van 22.00u op de woensdagavond. Doordat de wedstrijden voor ons ook uitliepen konden we pas om 22.15u aantreden. Een latertje dus, maar eenmaal aanwezig merk je daar niks meer van. Dat is pas de volgende ochtend. Maar geen klagen, we spelen het mooiste spelletje ter wereld.

Qua opkomst zat het daarom wel goed aan onze kant. Stevie ging lallen met zijn makkers van de Rabobank en kleine pol had een gekneusde ribbetje. Zoals steeds vaker moesten we zelf een scheidsrechter zien te vinden. Uiteindelijk werd Hans-ik-ken-de-regels-helemaal-niet-de-Jong aangesteld. Ook de tegenstander was daar enigszins door verrast. Scheids; Pasjes zien? Neuh. Scheenbeschermers om? Neuh. Lekker ballen!

Nou, dat ging wel lukken! Nu de wedstrijd eindelijk begon hadden we snel in de gaten dat er hard gewerkt moest worden deze avond. De jongens uit Leeuwarden waren fysiek sterk en beschikten over een prima basistechniek. Zou gezond buikvet en ervaring het winnen afgetrainde jong volwassenen?

Nou daar leek het al snel op. FVC liet ons het eerste kwartier redelijk makkelijk opbouwen en hield de ruimtes relatief groot. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door ONS. Met veel beweging ontstonden er continu mogelijkheden en bij één van de eerste aanvallen was t al raak. Breukie kreeg de bal in het centrum aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en vanwege zijn vele gemiste kansen in de vorige wedstrijden besloot hij de bal mee eens mee te geven aan de opstomende Knip. Alleen voor de keeper wilde hij absoluut niet scoren, in ons team geeft iedereen het liefst(behalve Breukie uiteraard) een assist. En zo werd onze paddlelaar Schapelt in stelling gebracht en bijna vanaf de achterlijn wist hij de bal binnen te schuiven. Niet veel liet Captain Vis ook weer eens van zich horen, hij aast op de assisten titel. Maar als je er zelden-tot-nooit er bent, moet dat allemaal in één wedstrijd. Er werd een goede 1-2 met breukie opgezet, maar de pass van Vis was net niet goed genoeg en dus werd deze door een oplettende Bouwwonder gecorrigeerd. De bal kwam alsnog bij onze goalgetter en met een bekeken puntertje werd de keepert kansloos gelaten.

Het kwartier was nog niet om en opnieuw was het tandem Vis-Breuk aan zet. Nu waren de rollen omgedraaid. Vis zette op, kreeg de bal panklaar terug en nu punterde Vis raak.

Deed FVC dan niks? Jawel, vanuit achteruit was er de libero. Hij leverde de bal in bij één van de gelukzoekers voorin en die moest dan 2 trucjes doen in de aanname en dan proberen te scoren. Pleintjesvoetbal kan heel mooi en goed voor de ontwikkeling zijn, maar het enig wat je daar nooit leert is fatsoenlijk schieten. En dus hoefde onze inval keepert Pamapapa zijn 100 ton zelden in stelling te brengen.

Dat beeld veranderde wel in de 2e helft. FVC vond een 2e adem, die van ONS lag inmiddels op het nachtkastje. We werden flink teruggedrongen, maar Schapel en Paul gooiden alle ledematen die ze hadden iedere keer weer voor de bal. Daarnaast was één uitbraak voldoende om nog een keer de 4e aantekenen. Vis was het assistenklassement even vergeten en ging voor eigen succes. Wel gek, maar het leverde een corner op. Zoals wel vaker vanavond was ONS scherper op deze momenten. Razendsnel nam Breukie de corner en Bouwe schoof eenvoudig binnen. 4-0, wat een weelde!

Onze vaste keepert Els vond dat ook wat teveel van het goede. Hij speelde vandaag in t oranje en deed dat verdienstelijk. Maar het zou hem toch niet gebeuren dat we ineens de nul houden als hij niet in de goal staat. Zodoende besloot hij ze een handje te helpen. Toen kwam er toch weer wat geloof in de ploeg uit Leeuwarden, in de zaal kunnen de goals makkelijk vallen. En na wat slap verdedigend werk viel vrij snel daarna de 4-2. Met nog 6 minuten op de klok was het toch nog even billenknijpen.

Maar ONS bleek al eerder dit seizoen niet in de war te raken als een tegenstander plotseling een paar keer scoorde. Want het slotakkoord zou voor ons zijn. Knip werd als aanvalsleider ingezet en dat leidde tot voldoende verwarring. Vis kon eindelijk zijn assist bijschrijven en Knip scoort nu al 2 wedstrijden op rij. Onvoorstelbaar maar waar.

De trainer van FVC bedankte ons voor de eerste nederlaag in 4 jaar! Graag gedaan en als gratis tip: ga even een training afronden. Kijken we of het in december beter gaat.

Statistieken:

ONS FVC

Doelpunten 5 2

Schoten: 9 37

Schoten op doel: 8 4

Schoten op schapel: – 6

De volgende wedstrijd is tegen Sneek. Bij winst wordt aansluiting gevonden bij de top van de competitie met Koudum en Workum.

Delen