Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Futsal 1 wint heerlijk bekergevecht na strafschoppen

De bekerwedstrijd tegen Workum 3 was een week vervroegd omdat komende week diverse jongens bij Ajax – Benfica zitten. Dit kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Wij waren voor het eerst dit seizoen compleet en ook Workum gaf aan compleet te zijn.
Na goed overleg met de technische staf besloot Rammelton daarom zijn tenue niet aan te trekken. Zijn voetblessure speelt hem nog steeds parten. Hopelijk verloopt de rest van het herstel voorspoedig. Eveneens het noemen waard is dat Elsie na een extreem lange werkdag besloot zich last minute af te melden voor de wedstrijd. Toen hij eenmaal naast moeke de vrouw was neergestreken op de bank, bedacht hij zich dat een potje ballen met de boys toch een betere optie was. Achteraf bezien een gouden zet.

Eenmaal aangekomen in de Rolpeal te Workum zagen we hoe bepalend het is om je team een beetje compleet te hebben. In onze competitie maakte Koudum gehakt van Workum 2, 17-0! Laat Workum 2 nou net onze volgende tegenstander zijn.
Maar het bevreemde ons des te meer dat onze tegenstander van vandaag onderaan in onze competitie staat, want het is toch een deksels lastig ploegje.

10 Dagen geleden speelden we onze laatste wedstrijd en dat merk je toch in lijf en leden. Breukie: “Zeg Puis, je had mij toch wel een XL gegeven?”
Afijn, nadat we de youtube tactieken weer hadden doorgenomen konden we de hand schudden van mevrouw Foppele, welke de wedstrijd in uitstekende banen zou leiden.

Workum begon de wedstrijd een stuk beter dan wij. Zij bepaalden dan ook het ritme en vielen met een gestroomlijnde tactiek aan. Daarnaast werden wij regelmatig onder de druk gezet en daar wisten we maar weinig raad mee. Na diverse gevaarlijke ballen die Marco aardig pareerde, lukte het de sterk spelende rechtsachter eindelijk om vrij te komen voor de goal en succesvol af te drukken.
Het leidde er wel toe dat ONS nu ook wat meer van zich af ging bijten. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd, maar we kwamen nu wel onder de druk vandaan.
Dan moest het maar uit een standaardsituatie gebeuren. De Buffel verdiende vlak bij de goal een vrije trap. Workum ging met 2 man in de muur staan, waardoor er automatisch 1 van ons vrij kwam te staan. Dit zou Knip zijn. Balletje breed en met uiterste precisie, binnenkantje links dirigeerde Anton de bal de kruising in. 1-1!

Dat zou ook de ruststand betekenen. Na de rust golfde het spel op en neer. ONS probeerde door te drukken op zoek naar een 2e goal. Het was nu echter Workum dat daardoor in de counter gevaarlijk kon worden. Daarnaast bleef Workum onze opbouw verstoren waardoor er toch onrust ontstond. Uiteindelijk viel dan ook de 2-1 voor Workum. Fredje was de laatste om een nieuwe counter onschadelijk te maken. Hij faalde echter jammerlijk, waardoor Workums nummer 14 vrijbaan had en Els met een harde knal kansloos liet.

Opnieuw in de achtervolging en eerlijk is eerlijk, mevrouw Foppele hielp ons in het zadel. Eerst was er een vrij onbegrijpelijk gele kaart voor Workum, 2 minuten tijdstraf. Daarna kregen we voor het eerst te maken met een overtal situatie. Dat ging vrij moeizaam en Breukie verspeelde bijna de bal. Hij kreeg de bal hard en overduidelijk tegen zijn hand geschoten, waarna Puis er als de kippen bij was om de 2-2 te maken. Of het niet gezien was of niet als opzettelijk ervaren, we hadden er flink voordeel van.
De minuten verstreken en Elsie maakte zich op voor de pingels. Eerst had nog een heerlijk save op een knal van Workum en ook ONS kreeg nog aardige kansjes op de overwinning. Op rechts werd een heerlijke aanval opgezet, waarna Schapel was doorgelopen. Hij kreeg de bal precies in de loop mee van Luycks en zette de punt van zijn voet tegen de bal. Pats onderkant lat uit de goal. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Pengels: allebei om en om 3x schieten.

Workum won de tos en begon. Geen Cillissen syndroom voor Elsie, meteen de eerste de beste pingel klemvast. Hij koos snel de goede hoek en daardoor pakte hij de harde knal. Heerlijke save.
De Buffel moest vervolgens het goede voorbeeld geven, wat hij ook al vaak op het veld mocht doen. Bal neerleggen, maximaal 2 stappen achteruit en schieten was de mededeling van mevrouw Foppele. Prima, hard de hoek in en raak!
En met nog 2 rondes te gaan meteen een lekkere voorsprong. De beste speler van Workum had goed naar Marco gekeken, want hij schoot hem gewoon recht door het midden. 1-1.
Nu was het Knip die opnieuw mocht aanleggen, zelfde instructie maar andere hoek 1-2.
Vis zou onze volgende nemen, maar was al niet meer nodig. Els pakte de 2e haast op dezelfde wijze als de eerste, wat een keeper!

We zitten in de 3e ronde en dat is een prima prestatie! Volgende week gaat de competitie verder en krijgen we Workum 2 op bezoek. We staan er goed voor en met een overwinning zitten we voorlopig stevig bij de top 5 van de competitie.

Rest mij de man of the match te vermelden:
Duidelijk opnieuw Els, onderscheidde zich zowel tijdens de wedstrijd als met de penalties!

Delen