Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Futsal Heren 1 begint met eenvoudige bekerzege

ONS Futsal Heren 1 begint met eenvoudige bekerzege
De ‘oudgedienden’ van ONS 3 hadden het op het veld allemaal wel gezien en dus is er een mooi team samengesteld voor in de zaal. Stiekem met het idee om dan eindelijk ook eens in ‘ONS 1’ te kunnen spelen.
Voor het gevoel was er vorige week maar even een traninkje georganiseerd in ’t fameuze Mingeltsje. Dat bleek geen overbodige luxe, want de campingschoenen werden afgelopen week toch maar even ingewisseld voor ‘echte’ futsalschoenen.
Of zoals Luycks het verwoordde; “Ik dacht altijd dat de zaal te glad was”.
Afijn, nadat de zaalvoetbalregels waren doorgesproken, schoot het team als een stel jonge honden uit de startblokken. Dit leverde binnen no-time het 1e doelpunt op en kwam op naam van Chris Kritiek. De enige speler van t team die ook op ’t veld nog volle bak gaat.
Daarna werd er druk gezocht naar de controle, maar dat bleek nog best lastig. Desondanks vloog wel nummer 2 binnen en zag je het vertrouwen groeien.

Black Boys werd steeds meer onder druk gezet. De 3-0 was het gevolg van een fantastische steekbal van Rammelton. De ploeg was niet meer te houden. Binnen luttele minuten stond het 6-0, waarbij de 5e goal om te watertanden was. 4 Balcontacten en hij hing in het netje.

Na een slimme balverovering zette Breukie een 1-2 op met Vamos, Luycks dook de vrije ruimte in, ontving de bal en gaf al draaiend een splijtende pass. De doorgelopen Vamos rondde koel af.
In de 2e helft vloeiden de krachten wat weg en mocht Black Boys af en toe gevaarlijk opduiken voor de ijzersterke gelegenheidskeeper Schapelhouhofman. Uiteindelijk kregen we er 3 om de oren, maar we scoorden even zo vaak nog. 3-9 en een ronde verder!
Volgende week op naar Leeuwarden voor de competitiestart. Eens kijken of we deze overwinning een passend vervolg kunnen geven..
Delen