Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Futsal heren 1 krijgt weer kleur op de wangen

Kleur was wel t thema van de avond.

Na het debacle van vorige week hadden we besloten om vandaag op tijd te komen. Op tijd aanwezig, omkleden, doeltjes klaarzetten en lekker opwarmen. Dan komt het resultaat vanzelf.
U raadt t al, niets van dat alles. Ja, want zelfs onder de 30’ers is het net uitgekomen FIFA19 nog steeds een geldig excuus om te laat te komen. Vinden de laatkomers althans.

Terug naar die kleur; Breukie had op het wedstrijdformulier gezien dat de scheids Ramsoelal heette. “Nou” zei hij met een knipoog: “Dat zal wel een vriend van onze Stevie zijn.” Rammelton probeerde verontwaardigd te reageren, maar hij wist eigenlijk wel beter. Later meer..

Al met al waren we weer net op tijd voor de aftrap, maar de sfeer was goed. Puis had nog een gezellig onderonsje met de scheids, die de ruimte even in zich op nam; “waar komen de supporters te zitten?” De beste man kwam dan ook helemaal uit Meppel voor deze kraker. “Euh, nou die komen niet”. Zei Panna. “En waar zijn jullie rugnummers? Zo kan ik jullie toch niet onderscheiden..” aldus de scheids. “Hebben we ook niet!”

Na de wedstrijd vroegen we ons toch af wat zo’n scheidsrechter hier nu aan verdiend of voor terugkrijgt. Vrijdagavond om 19.00u in de auto stappen om 3 kwartier later in een lege sporthal te staan voor een stel zichzelf overschattende amateurs met een gemiddeld vetpercentage van 30. Die vervolgens tijdens zo’n potje meer negatieve dan positieve opmerkingen naar je hoofd slingeren. Zullen het dan toch die spaarzame mooie acties en doelpunten zijn? Als iemand ons kan verlichten, vernemen we het graag. In elk geval kunnen wij alleen maar respect voor deze mannen hebben, want wij mogen ons even 50 minuten uitleven. Al is dat respect tijdens de wedstrijd toch regelmatig ver te zoeken.

De wedstrijd ging van start, aftasten en we kozen ervoor om het initiatief bij Workum te leggen. Het leverde ons de grootste kansen op, in de omschakeling. We maakten echter niet altijd de juiste keuze of de keeper was een sta-in-de-weg. 1x moest Elsie ingrijpen in de eerste helft. De bal leek weer de hoek in te gaan maar weer dat linkervoetje!
Met 0-0 de rust in, smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Rammelton.

De 2e helft dan..

En, ja hoor. Onze 1e YouTube doelpunt! Knip links aan de achterin bal aan de voet, hij schuift hem naar rechts bij Vis in de voeten. Deze draait open en zoekt links voorin met een harde pass de Buffel. Knip was ondertussen onderweg, de tegenstander moet kiezen. Het geeft Breukie de ruimte om ruimte te maken voor zijn favoriete rechter. Hard en laag de hoek in, maar een mooie reflex van de keeper houdt de bal uit het doel. Echter niet klemvast en daar was Anton. Hij ging op doel schieten en omdat het doel leeg was zelfs voor Knip geen reden om nog een keer af te leggen. 1-0!

Oprechte blijdschap, beleving! Het zat goed. Maar Workum was nog verre van verslagen. Ze begonnen ons onder druk te zetten en met een mannetje minder kwam het nu ook aan op fitheid. We gaven Workum teveel ruimte en zelf hielden we de bal niet meer in de ploeg. Na vele pogingen werd het 1-1. Bal door de benen van de Buffel én Elsie, sneu tegendoelpunt voor de verder prima keepende Marco.

Het was tevens het signaal voor ONS om weer meer vooruit te gaan voetballen. Weer de aanval te zoeken. En het lijkt wel alsof deze verslagen wat met de mannen doet. Opnieuw komt Fabje Vis positief in het verslag. Hij leek wel getergd. Een bal aan de linkerkant van t veld, die eenvoudig teruggespeeld had kunnen worden. Maar Vis koos voor een steekbal dwars over het veld, met precies de juiste snelheid. Chris Kritiek(ja, ineens dook hij ook weer op) was doorgelopen naar voren en tikte de bal á la Patrick Kluivert CL-finale 95 onder de keeper door. Tergend langzaam rolde de bal langs de goede kant van de paal.

En het was nog niet over. Je zou zeggen Workum leert van de fouten. Even een moment van onachtzaamheid en opnieuw was het Fab, nu met een Bergkampiaans steeklobje, opnieuw cross, opnieuw de juiste snelheid. Deze keer was het Panna Puis die net eerder bij de bal was dan de keeper en met buitenkantje links de bal langs de keeper in t lege doel tikte.

Workum zette een extra veldspeler in, maar de beste kansen waren voor ONS. Gescoord werd er niet meer, 3-1 winst!
Een lekkere overwinning en in alle euforie riep Rammelton: “Die scheids was echt mijn vriend, ik kon niks verkeerd doen!” Zoals Stevie later zelf zou uitleggen bij de nazit, kleur doet wat met de beleving. “Als je een bitterbal in de frituurpan doet, komt hij er bruin uit. Maar doe je hem in de Airfryer dan blijft die bal wit. Maar dat wil je niet, want een bitterbal hoort bruin te zijn. Anders is ie niet lekker.”

Man of the Match: Fabje Vis!
Ja Els, iedereen speelde prima maar Vis was bij alle 3 de goals direct betrokken en daarmee beslissend!

WhatsApp Image 2018-09-28 at 21.22.50 (1) De 3e helft mag natuurlijk niet ontbreken 🙂

Delen