Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Futsal Heren 1 leidt zure nederlaag

ONS verdiende meer op basis van het vertoonde spel. Veel meer nog als je kijkt naar het team dat vandaag speelde. We mochten ons laat op de avond melden in Joure, bij haskerland 2. De ploeg die 2 punten boven ons staat met een wedstrijd meer. Er was dus veel aan gelegen om te winnen, nog meer om niet te verliezen.
Helaas waren we maar met 6 man afgereisd. Om tal van de redenen was de selectie niet op het gewenste niveau. Vaste namen waren Els, Rammelton, Breukie, Pollie en Schapel. Daar werd Pamavada aan toegevoegd. We gingen uit van een defensieve tactiek waarbij we hoopten op goede uitbraken.

Aan de inzet en t vertoonde spel lag het niet. We lieten het initiatief aan Haskerland. Het werkte. Het spel van Haskerland werd ontregeld, met in het bijzonder de dribbelgrage kapitein. Een ijzersterk optreden van een ieder in oranje shirt.

Els vertoont in de goal al weken minstens dezelfde stijgende lijn als het spel van de ploeg. Opnieuw was hij een ware plaag voor de aanvallers. Altijd weer een vingertop, teen, hand of voet achter de bal. En als dat niet genoeg zou zijn, gooide hij zijn hele lichaam wel voor de bal.

Maar dan moest de bal eerst wel bij hem terechtkomen, want voor hem stond Schapel. Nou die was weer ouderwets in vorm, je moest hem 38x voorbij voordat er een schot gelost kon worden. En dan nog zat er vaak een blok tussen. Tevens maker van de 1-0 na een slimme loopactie.

De kleinste man van het veld was onze kapitein vandaag. Met de mooie XXX-band om zijn arm regeerde hij de wedstrijd als een ware veldheer. Zwierf over het hele veld en dirigeerde elke aanval.

In de aanval vonden Stevie Rammelton terug, hoewel hij van leven nog niet zo verdedigd heeft. Snoeihard werkend en tactisch zeer gedisciplineerd. Toch zou hij laten zien waar hij voor gemaakt is. Een ware samba-actie die Neymar nog jaloers gemaakt zou hebben, met een onvervalste panna tot gevolg. Het schot op doel strandde in schoonheid, maar de mooiste actie van de wedstrijd was een feit.

De doelpunten moesten verder zo veel mogelijk verzorgd worden door de Buffel. 2 mooie goals waren zijn deel. Bij de eerste gingen de gedachten terug naar de heenwedstrijd waar hij in de laatste minuut 1 op 1 op de keeper mistte. Vandaag identieke situatie, zelfde keeper, lange weg te gaan. Vakkundig werd de keeper omspeelt en de bal in het lege doel geschoven. Goal nummer 2 was een droge knal van afstand.

Absolute man van de wedstrijd was echter Pamavada, een man die je om een boodschap kan sturen. Even twijfelde hij of hij wel mee moest doen. Maar hij ging staan, onbevreesd en vol vertrouwen.
Met zijn tomeloze inzet en verdedigende kwaliteiten is Pamavada direct een aanwinst. En dan blijkt hij ook nog eens een verwoestende rechter te hebben. Hij overzag onze aanval vanaf de middenlijn, maar plotseling kwam de bal zijn kant op. Ik weet niet eens of hij aangespeeld werd of het een afgeslagen bal was. Pamavada dacht maar aan 1 ding. Een snoeiharde slinger geven aan t leer. Iedereen wist dat t ging komen, maar ging de bal tegen t dak of door t net? Het laatste was het geval. De keeper heeft nog een piep in zijn oren. Zo hard suisde de bal langs hem heen. Misschien wel t mooiste doelpunt van t seizoen.

En ja, toch verloren. De wedstrijd duurde voor ons 6 minuten te lang, de krachten waren weggevloeid. 6 tegen 8 is tegen een verder slim voetballende ploeg teveel.

Maar niet getreurd, de laatste weken is het spel prima. Nu nog oogsten, komende wedstrijd weer eens naar Workum, een directe concurrent!

Delen