ONS Futsal heren 1 man, man, man…

Van de regen in de drup, van kwaad tot erger, om je dood te schamen, meelijwekkend. Zomaar een paar uitdrukkingen die na deze wedstrijd van toepassing zijn.

We konden voor deze wedstrijd maar 6 fitte jongens vinden, maar bij de aftrap bleek dat eveneens voor blauw wit te gelden. Eerlijk verdeeld dus.
Het begin van de wedstrijd was nog niet eens zo gek. Coach knip had de jongens met een paar goede bedoelingen het veld in gestuurd. Na een aftastend begin kreeg ONS zelfs de 1e grote kans van de wedstrijd. Helaas was het kapitein Visser die alleen voor de keeper opdook. Want het hele seizoen al, scoort hij makkelijker in t eigen doel. Ook deze wedstrijd kon hij weer felicitaties van de tegenstander in ontvangst nemen. Enfin, na 2 pogingen kwam de keeper van de Liwwadders als winnaar uit de strijd.
Vrijwel direct na deze kans begon de ellende. Blauw Wit scoorde er lustig op los. Bij de rust stond het 1-5.
Na 50 minuten stond het zelfs 2-14.

Het zaalvoetbal is eigenlijk een heel helder spelletje. Je valt aan of je verdedigt en daar zit niets tussen in, je speelt niet om een 1-0 voorsprong vast te houden. Maar omdat je maar met 4 veldspelers bent, moet je beide wel steeds met z’n allen doen. En dat lijken onze tegenstanders een stuk beter te begrijpen.
Het spel van ONS kun je vergelijken met een stel nieuwe muziekleerlingen. Je hebt de bladmuziek voor je neus en je probeert de juiste toonhoogte te vinden. Heel sporadisch lukt het om de juiste melodielijn te vinden, maar het is veel te weinig voor een symfonie. Wellicht komt het ook wel omdat er geen componist is aangesteld.
Daarnaast mist elke vorm van vertrouwen en geloof, wat ook niet helpt. Het is echt ongelooflijk hoe dramatisch er gepresteerd wordt. Het lijkt wel alsof we voor het eerst samen op het veld staan.

Maar we weten allemaal dat het balletje zomaar wel goed kan vallen. Er is maar één methode en dat is het snot voor de ogen lopen. Geen geleuter meer, 50 minuten gas geven! Want ergens zit het nog in dit team, het geloof in eigen kunnen moet gewoon weer hervonden worden.

En mocht er ondertussen een componist zijn die zich geroepen voelt om het team te dirigeren, dan bent u van harte welkom.
Vrijdag 15 februari spelen we om 20.00u de volgende wedstrijd in de Sneker sporthal.
Het is maar 50 minuten afzien, daarna komt u in een gezellig team terecht met dito nazit. Ongeacht de uitslag 🙂