Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Heren futsal 1 morele winnaar in stadsderby

Vandaag mocht er aangetreden worden tegen Black Boys 1. Een ploeg die hoofdzakelijk is samengesteld uit spelers van LSC Zondag 3. De meeste jongens kennen we dus wel, al is het alleen maar omdat beide teams al jarenlang 3e helft biertjes drinken bij Fons in de Kroon.
En hoe je het ook wendt of keert, ook bij een derby op dit niveau maakt dan de stand op ranglijst helemaal niets uit. ONS probeert uit het dal te kruipen en van de laatste plaats af te komen. Black Boys staat ondertussen knap 2e, op gepaste achterstand van gedoodverfde titelfavoriet Workum 1. Waar ONS na de winterstop alleen maar nederlagen slikt, wint Black Boys al zijn wedstrijden. Op één na dan, juist – vorige week tegen de koploper werd er gelijk gespeeld.

Zo op voorhand weinig zicht op een succesvolle avond voor de mannen van ONS. Maar na het sterke optreden tegen Haskerland (nummer 3) was er toch vertrouwen geoogst. En een wedstrijd tegen onze Sneeker vrienden motiveert toch net even meer. Het team van deze week was weer zoals u en ik dat kennen. Schapel had nog te veel last van bolletjes in zijn lichaam na zijn reis naar Colombia en haakte af. Puis moest nog even eten en liet ook verstek gaan. Inmiddels is Fredje zijn situatie bekend, hij werkt nog altijd aan zijn herstel. En onze leidert Wytse is evenmin hersteld.

Wel aanwezig: Els voor op goal, maar zo blij dat hij van te voren even zelf op de goal kan rammen. Chris Kritiek, want hij had zijn zaalschoenen weer teruggevonden. Captain Vis, nuchter en wel. Het is ook immers pas woensdag. Nestor Knip had zijn skimuts weer voor een jaar opgeborgen. Simon Pollie, tijd en plaats maken niet uit hij is er wel. Rammelton stond ook weer in het veld te kieken. En de Buffel wist even te ontsnappen aan de luiers thuis.
Al met al een mooie selectie, welke een mooie voetbalavond op kon leveren.

En dat zou het worden. Ajax won immers met 3-0 bij Feyenoord!

Toch zag het er aanvankelijk allemaal niet zo naar uit. ONS speelde weliswaar van meet af aan erg geconcentreerd. Maar er zat een hoop beweging bij Black Boys en ze zouden wel even duidelijk maken wie de baas van de Sneker Sporthal was. Toch waren de eerste kansen voor ons, Breukie speelde Rammelton vrij. Maar Stevie stond te dicht op de keeper om lekker uit te halen. De volgende aanval strandde eveneens ongelukkig en zoals wel vaker, een razendsnelle counter en een intikker tot gevolg. Black Boys had de gewenste voorsprong te pakken.
Ondanks het verschil op de ranglijst zakte Black Boys gewoon in en liet ons veelal het spel maken. En gelukkig gaat ons dat steeds beter af. Het leidde tot een aantal mogelijkheden, maar zoals wel vaker wilde de bal er niet in. Met name de Buffel was ongelukkig in de afronding. Een afgeslagen bal schoot hij uit de draai richting verre hoek, maar beide palen stond uiteindelijk de 1-1 in de weg. Daarnaast werden we met harde ballen vanaf de zijkant richting 2e paal regelmatig gevaarlijk. Het leverde hachelijke momenten op voor de BB-goalie, maar een doelpunt werd het nimmer.
De voetbalverhalen hangen meestal toch van clichés aan elkaar en zo ook nu. Als je hem zelf niet maakt.. De Buffel stond niet kort genoeg te verdedigen en het daaropvolgende schot kroop tussen de benen van Els door. Niet echt lekker verdedigd noch gekeept.
En als een bokser die een snelle rechtse directe moest incasseren volgde er nog een linkse en een uppercut. De ploeg ging even knock-out, maar niet de volle 10 seconden. De rust kwam in dit geval precies op het juiste moment. 4-0 achter! Laten we vooral blijven voetballen en er niet, net als 2 weken terug, een slachtpartij van maken.
Met een beetje meer pech had het 5-0 kunnen worden. Maar waar de goal aan de Waterpoortkant van de hal in de eerste helft een onneembare vesting was voor de oranjehemden leek dat in helft 2 voor onze stadsgenoten het geval. Ondertussen had onze Rammelton zijn brommer gepakt en begon aan een klein ritje. Hij schakelde even verkeerd, maar pakte snel de draad weer op en leidde geheel op eigen houtje de aansluitingstreffer in. Het is onmogelijk om de goal op zijn naam te zetten, want daarvoor ging het schot echt te ver naast. Toch alle credits voor Stevie. Het geluk draaide onze kant op en de bal werd door de laatste man van BB tot goal gepromoveerd.
Niet veel later wisten wij een counter op te zetten. Onze kapitein stoomde het veld over en werd onreglementair afgestopt. Gele kaart! Het zou tot een primeur leiden binnen ons zaalvoetbalseizoen. Nog niet eerder hadden we een overtalsituatie succesvol in een doelpunt omgezet. Veel mogelijkheden hebben we ook niet gehad, maar toch. Ook nu leek het er niet van te gaan komen. De eerste beste bal leverde een misverstand en balverlies op. Maar bij één van de laatste kansen was het toch raak. De bal ging van knipper, naar de buffel, naar de achterlijn waar Pollie stond. Hij legde de bal bij de 2e paal en het gaf Vis de mogelijkheid om zijn 2e van het seizoen binnen te wandelen. Net zovaak als hij Els wist te passeren dit seizoen. Na dit succes kreeg de kapitein het op zijn heupen, opnieuw ontmantelde hij een aanval van Black Boys en in één ruk schakelde hij om met de bal aan de voet richting de goal. Hij punterde de bal in dezelfde lijn langs de defensie en keeper, 4-3! Ineens lag de wedstrijd weer volledig open en belangrijker, onze Sneeker vrienden werden onrustig. Coaching als ‘we staan stil’ en ‘bied je eens aan’ werd steeds vaker gehoord. Het leidde tot alleen maar meer onrust. Daar konden wij van profiteren, een slim hakje van Chris Kritiek werd opgepikt door de Buffel en eindelijk raakte hij vanavond niet het houtwerk(gebeurde eerder nog 2x), maar liet de verbouwereerde doelman schrikken met een harde knal achter hem langs. Het was gelukt, 4-4!
Nu was Black Boys toch wel echt wakker geworden en de laatste 6 minuten zou het toch wel billenknijpen worden. Zij moesten winnen, want volgende week hebben ze de laatste kans om het Workum nog moeilijk te maken. Puntverlies tegen de lantaarndrager pastte niet in dat plan. Maar het zou wel gebeuren. Sterker, de Buffel zou nog een grote kans krijgen om het nog erger te maken. In de stress op zoek naar een doelpunt ging de keeper van Black Boys mee naar voren, waardoor de goal leeg kwam te staan. Ver op de helft van ONS verloor de opbouw van Black Boys echter knullig de bal. Breukie ging er echter te gehaast mee om en de bal rolde langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Het zou een heerlijk slot op een mooie comeback zijn geweest, maar het bleef 4-4.
ONS was de morele winnaar in deze kraker. Nu de lijn stijgende lijn doorzetten want er komen toch wedstrijden aan tegen ploegen lager op de ranglijst. Met dezelfde concentratie, inzet en plezier moet er toch meer in het vat zitten!

 

 

Delen