Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018,

Het vervolg van de H.J. Drost Penalty bokaal: de zevende voorronde. De deelnemers op zaterdag 10 maart 2018 zijn onderstaande JO11 pupillen:

tim de vries

Tim de Vries – is op 23 februari jl. 11 jaar geworden. De ouders van Tim zijn Errit en Nicole. Verder heeft Tim nog een zusje dat Tess heet. Tim zit op de Vuurvlinder in groep 7B bij 2 juffen: juf Mirjam en juf Bianca. Tim speelt inmiddels 5 jaar bij ONS Sneek. Hij vindt het een leuke sport om naar te kijken en ook om zelf te doen. Tim speelt in het jongens onder de 11-2 team waar Anco Uil de trainer is. De leiders zijn Johan van Delden en Ralf Lukkien. Tim speelt meestal in de voorhoede en dit is ook zijn favoriete positie. Want Tim kan goed scoren. Maar hij wil nog wel trainen op het aangaan van de duels. Op de training doet Tim het liefst de onderlinge partijtjes. Curty Gonzales is Tim zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou ook graag met een keer samen met Curty op de foto willen. SC Heerenveen is Tim zijn de favoriete voetbalclub en Lionel Messi zijn favoriete speler. Later wil Tim prof-voetballer worden en als dat niet lukt kok. Het liefst eet Tim spaghetti bolognese en hij houdt absoluut niet van champignons. Op TV kijkt Tim graag naar Ziggo sport en hij luistert graag naar de Tsunami van DVBBS & Borgeous. Tim zit ook op schaatsen en verder drumt hij graag. Tim hoopt 4 penalty’s te gaan scoren!

 xavi van geerenstein

Xavi van Geerenstein – is 9 jaar en wordt 21 april een 10-er. Xavi heeft 1 zus: Sarah-May (JO15-3) en 1 broer Quinten (JO15-2) De ouders van Xavi zijn vader Henk en moeder Anja. Xavi zit in groep 5 van de Eerste Trimen in Nijland. Ook Xavi heeft 2 juffen, dit zijn juf Lucie en juf Thea. Dit is het eerste seizoen van Xavi bij ONS Sneek, omdat zijn broer Quinten er ook al voetbalde en hij het bij zijn oude club niet meer zo leuk vond. Anco Uil is de trainer van JO11-2. Johan van Delden en Ralf Lukkien zijn de leiders van het team. Het leukste aan voetbal vindt Xavi het keepen; hij is dan ook de vaste keeper van het team. Keepen is ook waar hij goed in is, en dan vooral duiken en 1 op 1. De uittrap daar wil Xavi nog wel meer op oefenen/trainen. Maar op de training doet hij het liefst een partijtje. Jelle de Graaf is Xqvi zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou graag een keertje met Jelle de Graaf op de foto willen. Real Madrid is de favoriete club van Xavi en daaruit is Ronaldo zijn favoriete speler. Later wil Xavi prof-keeper worden en zeker niet in het leger. Het allerlekkerste eten vindt hij patat en het vieste vindt hij nasi. Op TV kijkt Xavi graag naar Tiki taki touzani en zijn favoriete liedjes zijn van JeBroer, Naast zijn grootste hobby voetbal vindt Xavi buiten spelen en fortnite op de PS4 ook leuk om te doen. Hij gaat er 4 raak scoren deze voorronde.

joshua ouwehand

Joshua Ouwehand – is 9 jaar en is geboren op 17 januari 2009. De ouders van Joshua zijn mam Dora en papa Andre. Verder heeft hij geen broer of zus. Joshua zit op de Thomas van Aquinoschool in groep 5b bij juf Annigje. Dit is het 2e seizoen dat Joshua bij ONS Sneek voetbalt. Hij vindt het de beste voetbalclub. Het leuke aan voetbal vindt Joshua het samen spelen en het samenwerken in een team. Hij speelt in het JO11-3 team (E3) waar Marco en Miranda de leiders zijn en Sander van der Land de trainer is. In het team speelt Joshua als verdediger of als keeper. Keeper-zijn vindt hij het allerleukste. Joshua kan dan ook goed verdedigen en keepen. Hij wil nog wel meer trainen op de bal overschoppen naar zijn medespelers. Op de training doet Joshua graag oefenwedstrijden en baltrucjes. Hij heeft geen uitgesproken favoriet bij het eerste maar hij zou toch graag met Volken Huisman op de foto willen (keeper zwartgekleed). In het betaalde voetbal is Wesley Snijder zijn favoriete speler en het Nederlands Elftal zijn favoriete team. Later wil Joshua graag politieagent worden maar zeker geen kapper. Hij lust graag pizza en geen aardappelen. Op TV kijkt Joshua graag naar Nick Junior en hij luistert graag naar ‘Kinderen voor kinderen’. Andere hobby’s naast voetbal heeft Joshua niet; alleen hij speelt graag op zijn Nintendo DS en dan Mario levels bouwen. Hij weet nog niet hoeveel penalty’s hij gaat scoren, we zien wel……

sem lips

Sem Lips – is ook 9 jaar en is weer jarig op 11 augustus 2018. De ouders van Sem zijn papa Marco en mem Gesina. Sem heeft nog 2 broertjes: Bas en Finn. Sem zit op de Thomas van Aquinoschool in groep 6a bij meester Cornelis. Hij voetbalt nu ongeveer 3 jaar bij ONS Sneek, omdat de proefles bij ONS leuk was en omdat ONS een goeie club is. Het leuke aan voetbal vindt Sem de wedstrijden en dan natuurlijk het scoren. Sem zit in het JO11-3 team waar Sander v/d Land en Luuk de trainers zijn en waar mijn eigen papa (Marco Lips) en Miranda v/d Wal de leiders zijn. Een vaste positie in het team heeft Sem niet, hij staat elke week op een andere positie. Hij speelt het liefst in de aanval omdat hij dan makkelijker goals kan scoren. Hij is goed in de bal afpakken en schijnbewegingen maken en scoren als hij de kans krijgt. Sem moet nog wel meer gaan trainen om met het linkerbeen te schieten. Het liefst op de training doet Sem: Steen, Papier, Schaar. Keeper Barry Diteweg is Sem zijn favoriete speler bij het eerste, omdat hij de fysiotherapeut is van zijn vader. Met Barry zou hij dan ook graag een keer op de foto willen. Ajax is Sem zijn favoriete voetbalclub en Arjan Robben is zijn favoriete voetballer. Later wil Sem een games-maker worden, want dan kan hij ook voetbalgames maken van wat hij heeft geleerd bij ONS. Zeker wil hij geen popster worden. Hij lust en eet graag patat en pizza hawaï en absoluut geen chocola en boerenkool. Op TV kijkt Sem graag naar Eurosport en hij luistert graag naar Electronic muziek. Naast voetbal mag Nick graag zwemmen, gamen, lego bouwen en puzzelen. Sem hoopt 2 of 3 penalty’s te gaan scoren maar dat is afhankelijk hoe goed de keeper is….

 

Uitslag zesde-voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2017-2018 :  zaterdag 24 februari 2018:

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen Jong FC Twente waren er spelers uit de E pupillen JO11-3 uitgenodigd.

pb 24-02-2018

De deelnemers deze keer waren (zie foto v.l.n.r.):  Robin Graafsma, Nick Draaisma, Ryan Neuman en Jesse Graafsma met daarachter Yume Ramos en Keeper Kevin de Swart.

Een hele spannende ronde deze keer want na de gebruikelijke serie moesten er 3 extra penalty’s genomen worden voordat er een beslissing viel. Het was uiteindelijk Nick Draaisma die als winnaar

doorgaat naar de volgende ronde van de H.J. Drost penalty bokaal, later dit seizoen.

 

Bedankt voor jullie inzet.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen