Club

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Missie

ONS Sneek is de voetbalvereniging die bewoners, het bedrijfsleven, de gemeente, het onderwijs, de zorg en maatschappelijke instellingen, vanuit de verbindende kracht van een vereniging en de liefde voor het voetbal, wil samenbrengen om de leefbaarheid en vitaliteit in Súdwest-Fryslân te vergroten. Vanuit de sport wordt een optimale bijdrage geleverd aan de Mienskip, aan een gezonde en duurzame omgeving.

Maatschappelijke ambities

ONS Sneek richt zich op twee maatschappelijke ambities om samen met partners de leefbaarheid en vitaliteit te vergroten. Daarmee werken we aan een sportief en gezond Súdwest-Fryslân.

  1. Iedereen doet mee

De kansenongelijkheid groeit. ONS Sneek wil dit doorbreken door iedereen gelijke kansen te geven en voetbal voor iedereen toegankelijk te maken.

  1. Iedereen beweegt

De afgelopen decennia zijn kinderen steeds minder gaan sporten en wordt de motorische vaardigheid van kinderen minder. ONS Sneek wil alle kinderen in beweging brengen, hen het plezier in sporten te laten ervaren en daarmee de motorische vaardigheden van kinderen verbeteren. Met als uiteindelijke doel een leven lang gezond en vitaal te kunnen bewegen.