ONS Sneek

Regionale Jeugdopleiding

Inleiding

ONS Sneek is als enige club in Friesland regionaal gecertificeerd. Om voor deze certificering van de KNVB in aanmerking te komen, moet je voldoen aan allerlei criteria op voetbaltechnisch gebied. Deze certificering laat zien dat er in de jeugdopleiding op een kwalitatief goede, professionele en plezierige manier gewerkt wordt.

ONS Sneek heeft jeugdteams in alle leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus. De jeugdselectieteams komen uit in de landelijke divisies.

Opleidingsvisie

In het voetbaltechnisch beleidsplan is een opleidingsvisie beschreven die bestaat uit drie pijlers.

  1. Visie op leeromgeving.
  2. Visie op attitude.
  3. Visie op speelwijze ontwikkeling.

Deze visie is vertaald naar handleidingen voor trainers en leiders en de thema’s worden behandeld in de verschillende bijeenkomsten. Zo wordt iedereen continu gestimuleerd om volgens de opleidingsvisie van de club te werken.

Periodisering

ONS Sneek werkt met een spelersprofiel waarin de spelprincipes, handelingen en vaardigheden zijn beschreven. Per leeftijdscategorie zijn doelstellingen geformuleerd en wordt een periodisering ontwikkeld, zodat er doelgericht en vanuit een goede onderbouwing getraind wordt.

Champions

Ook voor de allerjongste jeugd hebben wij een leuk voetbalaanbod. Spelers vanaf 5 jaar kunnen ingedeeld worden bij de Champions. Zij trainen één keer per week. De trainingen zijn gebaseerd op de FUNdamentals, wat zich kenmerkt door het spelenderwijs leren van voetbalvaardigheden.

 

Werkwijze circuitmodel

Alle jeugdspelers van de Champions t/m de JO10 trainen in een circuitmodel, dat gecoördineerd wordt door een gediplomeerde hoofdtrainer. Alle teams hebben dezelfde trainers, dezelfde faciliteiten, dezelfde materialen en zij trainen allemaal twee keer per week.

Multiskills

Voor alle spelers t/m 12 vanuit de hele regio worden Multiskills trainingen georganiseerd. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van alle grondvormen van bewegen. Multiskills zijn de leukste en meest gevarieerde trainingen, om kinderen veelzijdig te leren bewegen. Kinderen worden motorisch vaardiger en komen in aanraking met allerlei verschillende sporten en vormen van bewegen.